Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuintrends van 2021

Zeker nu we door de coronacrisis aan huis gekluisterd zijn, is het hebben van een tuin een grotere pre dan ooit. Veel mensen hebben deze periode dan ook gebruikt om hun tuin een flinke metamorfose te geven. Het is momenteel nog hartje winter, maar het voorjaar ligt alweer op de loer. Een mooi moment om naar de tuintrends van 2021 te kijken.

Een tuin met verschillende thema’s

Zeker nu we zoveel thuis zijn, gebruiken we de tuin allang niet meer voor één functie. We willen er het liefst in kunnen loungen, eten en drinken en zonnen en als het even kan ook nog sporten. We zien dan ook steeds meer dat er verschillende gedeeltes in een tuin ontstaan die allemaal voor een ander doel dienen. Heb je een kleine tuin? Dan kun je kiezen voor multifunctionele meubels.

Meer natuur

Waar voorheen tuinen met veel steen nog de klok sloegen, is de laatste tijd de focus meer op groen komen te liggen. Hoe meer tuinplanten, hoe beter. Een paar weelderige planten geven niet alleen de nodige sfeer aan een tuin, maar de verzorging ervan geeft je meteen een activiteit tijdens de lockdown. Kies het liefst wel voor planten die het goed doen in het Nederlandse klimaat, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

Rotan en andere natuurlijke materialen

Rotan is al een aantal jaren een geliefd materiaal voor in de tuin en dat blijft in 2021 zo. Het past helemaal bij een bohemian stijl, wat ook weer een tuintrend is. Ook andere natuurlijke materialen, zoals bamboe en riet, zijn hot. Je kunt dan denken aan stoelen en bankjes in deze materialen, maar ook tafels.

Apparaten bedienen van je smartphone

De smart home is sterk in opkomst. Slimme apparaten winnen steeds meer terrein: van de slimme deurbel tot een slimme koelkast. Deze trend trekt zich ook in de tuin door. Zo is er slimme buitenverlichting, een slimme robotmaaier en een slimme barbecue. Je kunt deze apparaten dan allemaal vanaf je smartphone bedienen, wat het nodige gemak oplevert. Om je telefoon goed te kunnen beschermen tijdens het tuinieren, scoor je bij Smartphonehoesjes.nl een mooi hoesje. Zo vind je er bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Ultra hoesje.

Je eigen jacuzzi

Om ook van de tuin te genieten als het minder zonnig is, zoeken steeds meer mensen hun heil in een jacuzzi. Dat klinkt misschien als erg luxe en peperduur, maar dat valt reuze mee. Als je voor een opblaasjacuzzi gaat tenminste, die de afgelopen jaren over de toonbank vliegt. Aan zo’n exemplaar hangt een stuk minder hoog prijskaartje, terwijl het toch sterk in de buurt komt het van het echte werk. Houd er wel rekening mee dat je energierekening een stuk hoger kan uitvallen.

Adv. Bol.com Gardena