Vind jouw tuincentrum

Tuintrend 3 van 3: Oorspronkelijk – Robuust en authentiek

De tuintrends voor 2011 zijn groener dan ooit. Dat maakt de tuin een heerlijke plek om te zijn; alsof je midden in de natuur woont. Voor de drie trendtuinen – Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk – zijn verschillende planten geselecteerd. Ter inspiratie!

Trend 3: Oorspronkelijk – Robuust en authentiek

Eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk. De trendtuin Oorspronkelijk doet denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Het is een veelzijdige tuin waar altijd iets te doen is: met de handen uit de mouwen of gewoon even lekker ontspannen.

 

 

De hele tuin ademt nostalgie en nonchalance: van de bestrating tot de decoraties. De gebruikte materialen hebben vaak een verweerd uiterlijk, alsof ze al jaren meegaan. Echte blikvangers zijn de tuinhuisjes. Deze zijn ingericht met een zitje of als themakast. Oude potten en kommen uit de boerenkeuken verwijzen naar de inspiratiebron: het authentieke boerenleven.


De gebruikte kleuren zijn ingetogen en natuurlijk: wit, ecru, grijsblauw en grijsgroen. Voor de bloeiende planten zijn juist sprekende kleuren gekozen. De planten groeien als in het wild, maar een buxushaagje kan er best bij. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Een beetje mos her en der draagt juist bij aan de nonchalante uitstraling.

Authentieke boerenbloemen passen hier goed, zoals de hortensia (Hydrangea macrophylla) en de zoet geurende kamperfoelie (Lonicera periclymenum ‘Belgica’). Een paar fruitbomen maken het boerengevoel compleet. Opvallend is de keuze voor bloeiende planten met sprekende kleuren, zoals de Fuchsia, waardoor de tuin een frisse uitstraling heeft.