Vind jouw tuincentrum

Tuintrend 2 van 3: Gebiologeerd – Verrassend groen

De tuintrends voor 2011 zijn groener dan ooit. Dat maakt de tuin een heerlijke plek om te zijn; alsof je midden in de natuur woont. Voor de drie trendtuinen – Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk – zijn verschillende planten geselecteerd. Ter inspiratie!

Trend 2: Gebiologeerd – Verrassend groen

Een groene oase waarin je helemaal tot rust komt. Dat is de trendtuin Gebiologeerd ten voeten uit. in deze designtuin staan mens en natuur centraal. Als vanzelfsprekend is er veel aandacht voor duurzaamheid. Het gaat dan vaak om technische snufjes met een duurzaam karakter en een strakke, soms futuristische vormgeving.Door de toepassing van groene wanden en daken gaat de tuin haast ongemerkt over in haar natuurlijke omgeving. Daardoor heb je het gevoel midden in de natuur te leven. De toepassing van krachtige, organische vormen – geïnspireerd op de natuur – versterkt dat nog eens.

 

 

De beplanting is minimalistisch en eenvoudig. Door te werken met ritme en herhaling oogt de tuin strak en overzichtelijk. De kleur groen speelt een belangrijke rol in de beplanting; enkele sprekende kleuraccenten zorgen voor een een leuke toevoeging. Planten met bijzondere bladdessins en –structuren versterken het exclusieve karakter van de tuin. Voorbeelden hiervan zijn Pieris ‘Flaming Silver’ en Heuchera micrantha ‘Plum Pudding’. Enkele oranje bloeiende planten, zoals de Kniphofia, zorgen voor een verrassend contrast.