Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuin verbouwen: wat adviseren we te huren te kopen?

Overweeg je deze zomer aan de slag te gaan met de tuin? In dat geval is het raadzaam je hier vooraf op voor te bereiden. Welke apparaten schaf je aan? Bij welke hulpmiddelen is het verstandiger om voor de huur hiervan te kiezen? In dit artikel lees je meer over de spullen die je nodig hebt om een tuin te kunnen verbouwen. Vanzelfsprekend is dit sterk afhankelijk van de mate waarin je de tuin aanpast. Kies je enkel voor het opnieuw bestraten van het terras, of combineer je dit met het onderhoud aan bomen en struiken?

Tip: zoek voor een aanpassing aan je tuin op internet naar voorbeelden van andere tuinen. Het kan je inspiratie geven om nog meer uit de ruimte in je eigen tuin te halen! 

Hulpmiddelen die bij iedere aanpassing noodzakelijk zijn

Wanneer je aan de slag gaat met de tuin, is een aanhanger huren een van de zaken die je zeker moet regelen. Een aanhanger huren helpt je het tuinafval makkelijker af te voeren, materialen voor een nieuw terras of veranda te halen, enzovoorts. Daarbij komt de aanhanger van pas, wanneer je ook andere grote apparaten wilt gaan huren. Denk bijvoorbeeld aan een trilplaat. Naast een aanhanger en een trilplaat kan ook een minikraan wenselijk zijn. Met een minikraan kun je een oud gazon of bijvoorbeeld een border met planten snel en gemakkelijk afgraven. Vul het gat vervolgens met verse aarde en start met het herinrichten van je tuin! 

Apparaten huren en kopen voor tuinonderhoud

Voor het onderhoud aan de tuin kan een hoogwerker huren slim zijn. Veel mensen vinden het bijzonder onplezierig om op een hoge trap te moeten staan. Zeker, wanneer deze trap steunt op het gazon en leunt tegen een boom. Een hoogwerker laat je op veilig op grotere hoogte werken. Naast de hoogwerker mag ook een takkenschaar voor de kleinere takken en een elektrische takkenzaag voor de grote takken niet ontbreken. Gebruik bij het zagen van takken van bomen altijd een touw. Zo voorkom je dat de takken op bijvoorbeeld de gehuurde hoogwerker kunnen vallen.

Andere materialen voor aanpassingen aan de tuin

Naast de reeds beschreven apparaten, zijn er nog tal van andere hulpmiddelen benodigd bij aanpassingen aan de tuin. Denk bijvoorbeeld ook aan een schop, een stevige hark en de juiste werkschoenen. Kijk daarbij naar beschermende materialen, zoals een helm, kniebeschermers en speciale oordoppen. Het voorkomt letsel tijdens het werken in de tuin!