Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tropiflora en Famiflora groeien samen

De aandeelhouders van de Belgische tuincentra Tropiflora in De Panne en Famiflora in Moeskroen sloten een strategische alliantie teneinde de krachten te bundelen om samen verder te groeien.

De Panne/Moeskroen, 12 maart 2020 – Tropiflora en Famiflora bundelen hun krachten. Door het sluiten van een strategische alliantie waarbij Famiflora NV 50% van de aandelen van Tropiflora NV verwerft, gaan beide Belgische tuincentra samen voluit voor verdere groei. Beide organisaties vertonen veel gelijkenissen. Zo zijn ze familiaal verankerd, halen ze elk ruim de helft van hun respectievelijk cliënteel uit Frankrijk, is er een permanent groot gevarieerd, kwalitatief en scherp geprijsd aanbod voor alles voor tuin, huis en dier ... en zijn de aandeelhouders ambitieus en dynamisch. Vanuit een gedeelde hands-on mentaliteit gaan Tropiflora en Famiflora nu samen verder. Met vereende krachten zal er nog verder klantgericht gewerkt worden om dé referentie te blijven in de regio’s West- en Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Frankrijk.

Famiflora Tropiflora

In eerste instantie behouden beide tuincentra hun eigen naam. “Het seizoen 2020 staat voor de deur en er zijn andere prioriteiten dan een rebranding. Dat is ook niet het belangrijkste voor de klant. We focussen ons eerst op het assortiment en dus op het dagelijks aanbod voor onze klanten”, aldus Christophe Develtere, bestuurder van Tropiflora NV. “En daarnaast zal er uiteraard heel wat ondersteuning geboden worden vanuit de centrale diensten van Famiflora Group, zoals bijvoorbeeld Marketing en Logistiek en Transport, maar ook operationeel kunnen Christophe en Bo op ons rekenen” stelt Koen Vandenbussche, gedelegeerd bestuurder binnen diverse geledingen van Famiflora Group.

Foto gebouw Famiflora Foto gebouw Tropiflora

“Bovendien zijn we heel ambitieus en kijken we vooruit naar een mooie toekomst samen. We werken ondertussen al volop aan een nieuw gezamenlijk plan voor de opening van een derde winkel in de regio West-Vlaanderen, Henegouwen of Noord-Frankrijk. Er liggen hiervoor al verschillende dossiers op tafel. Samen sterker, samen groeien ... waarbij er duidelijk twee keer “samen” staat, daarvoor gaan we via deze strategische alliantie”, besluiten beide heren.

 

 

Adv. Bol.com Gardena