Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips om tuinmaterialen te vervoeren

Een paar plantjes bij het tuincentrum halen, dat gaat prima met de fiets. Maar wie de tuin uitgebreid wil aanpakken, ontkomt niet aan een aantal ritjes met de auto. Om te voorkomen dat je te vaak op en neer rijdt, de auto beschadigt en/of te zwaar belaadt, hebben we hier een aantal tips voor je. 

 

Huur (of leen) een busje of een aanhanger

Eerste tip is het huren van een busje of een boedelbak - of beide. Dan kan je eigen auto rustig blijven staan en hoef je je niet druk te maken over of het vervoeren van bijvoorbeeld een lading stenen misschien wat te veel gevraagd is. De autoverzekering loopt via het verhuurbedrijf. Heb je een kennis met een busje of aanhangwagen? Kijk deze dan lief aan, maar maak vooral goede afspraken over eventuele schade. Een veelgehoorde zin is daarbij 'slopen is kopen', oftewel: rij je schade, dan betaal je die zelf. De autoverzekering is immers gekoppeld aan de auto, niet aan de bestuurder. 

 

Laat alles bezorgen

Natuurlijk is alles laten bezorgen de makkelijkste oplossing. Er zijn genoeg tuincentra waar je online kunt bestellen, en die alle materialen - denk ook aan grote hoeveelheden stopzand of potgrond - praktisch in je voortuin, die je misschien wilt aanpakken, komen afleveren. Niet de gezelligste optie, want veel klussers en tuiniers vinden het leuker om de spullen ter plekke uit te zoeken, voor hen is een tuincentrum een middagje uit. 

 

Plaats dakdragers op je auto

Wil je stenen en tegels naar je huis vervoeren, dan zijn er verder weinig opties, behalve met je auto een paar keer heen en weer rijden om het trouwe beestje niet te zwaar te beladen. Zorg wel dat je kleden gebruikt om het interieur niet te beschadigen en zoek desnoods online het laadvermogen van je auto op. Heb je alleen houten balken nodig voor bijvoorbeeld een carport, dan kun je die ook op dakdragers kwijt. Die plaats je bovenop je wagen en bieden meer laadruimte dan de binnenkant. Een setje spanbanden erbij kopen is dan geen overbodige luxe om de boel veilig van A naar B te krijgen. Let erop dat de balken en planken niet te ver uitsteken

 

Pak de (bak)fiets voor de lichtere spullen

We zeiden net al dat een bezoekje aan een tuincentrum een echt uitje is. Pak de (bak)fiets om zelf de wat handzamere artikelen zoals plantjes, fruitboompjes, potjes, bamboe en rekjes te halen. Het grovere werk zal hoe dan ook met een auto vervoerd moeten worden, maar op deze manier heb je toch het echte shopgevoel: ruiken aan de planten, voelen aan het hout, hoogstpersoonlijk de juiste kleur siersteentjes bekijken.

 
Adv. Bol.com Gardena