Vind jouw tuincentrum

Tijm uit eigen tuin

Tijm is voor veel mensen onmisbaar in de keuken. De officiële naam is Thimus vulgaris. Als één van de weinige kruiden kan tijm goed tegen verhitting, dus je kunt het voor iedere bereiding gebruiken. Tijd voor wat meer informatie over de tijm uit eigen tuin!

Tijm staat het liefst in zon/ halfschaduw. Het gunstige is dat je alles mag afknippen wat je nodig hebt, al knip je tot onder aan! 

Tijm staat bekend als winterhard, maar tegen strenge vorst is hij niet zo bestand. Bij vorst kun je hem beschut zetten, of de planten even afdekken. Welke tijmplant je moet hebben voor de beste smaak? Dat vertelt Jurgen in de onderstaande video! 

Op Tuincentrum Overzicht kun je diverse kruidenzaden online vergelijken en bestellen,  zodat je ieder gerecht kunt verrijken met kruiden uit eigen tuin!

Tijm uit eigen tuin is hartstikke makkelijk en voor heel veel gerechten te gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om de kruiden die je in de keuken gebruikt, gewoon uit eigen tuin te halen! De kruidenzaden en andere kweekproducten van diverse aanbieders vind je in onze webshop, waar je diverse aanbieders kunt vergelijken.