Vind jouw tuincentrum

Op de bloemenagenda van mei: Calla

Stijl, eenvoud en sierlijkheid gecombineerd in een bloem. Dat is de Calla! Deze maand staat ze op de bloemenagenda en zullen we je alles vertellen over de herkomst en de verzorging van deze schoonheid.

Herkomst van de Calla

Vroeger heette de Calla nog Ethiopische aronskelk. Hij komt uit een gebied dat loopt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar hij groeit in moerassen. Door de wisseling van zompige grond en uitgedroogde grond, is de Calla erg sterk. 

Verzorging van de Calla

•             Pak de bloemen bij de steel vast en snijd de stelen goed schuin af.
•             Zet de Calla’s in een schone vaas met schoon water.
•             Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe.
•             Snijd tussendoor regelmatig de stelen een stukje bij en verwijder eventuele stelen die slijmerig zijn geworden.
•             Zet je bloemen niet op de tocht, in de volle zon of bij een andere warmtebron.
•             Zet je bloemen niet in de buurt van de fruitschaal. Fruit geeft van nature ethyleengas af en dat zorgt ervoor dat bloemen sneller verouderen.

Symboliek van de Calla

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Hij wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden deze bloem met feesten en plezier omdat de bloemvorm lijkt op een kelk die gebruikt werd om mee te proosten. Hoewel er inmiddels eeuwen verstreken zijn, heeft de Calla deze betekenis altijd gehouden.