Vind jouw tuincentrum

Nooit meer onkruid wieden met deze gadget!

Tuinieren is niet alleen leuk, maar ook hartstikke rustgevend. Toch zijn er weldegelijk klusjes die irritaties op kunnen wekken. Denk aan onkruid wieden, dat is niet bepaald de meest geliefde klus in de tuin!

Nooit meer onkruid wieden

Het bedrijf Franklin Robotics maakt daar een einde aan met de Tertill: een robot die onkruid kan verwijderen. De Tertill werkt op zonne-energie, tot de batterij leeg is. Dan laadt ‘ie zich weer vol en kan hij weer verder met onkruid weghalen.

De robot die onkruid weghaalt

Hoe deze robot het onkruid weg kan halen is natuurlijk een technisch verhaal, maar het komt er op neer dat de sensoren op het apparaat kunnen ‘zien’ waar het overheen gaat. Als dat op onkruid lijkt, wordt het weggehakt. Door de taak die over het algemeen het meest frustrerend wordt gevonden weg te halen, willen de makers ervoor zorgen dat men meer lol heeft in de tuin.

Voor iedere tuin?

Helaas (of gelukkig) is de Tertill alleen voor groente- of bloementuinen. Hij werkt niet op gras en moet vrij kunnen rondrijden. Als je planten in de tuin hebt die lijken op onkruid, moet je deze afzetten om ze te beschermen.

Als jouw tuin voldoet aan de bovenstaande voorwaarden is de Tertill ideaal! Je haalt nog één laatste keer alles weg en daarna zorgt de onkruid-robot ervoor dat alles dat lager is dan het robotje zelf wordt weggehakt. Onkruid krijgt geen kans meer om terug te groeien!

De Tertill is nu alleen nog vanuit de VS te bestellen, dus als je daar connecties hebt, hoef je binnenkort zelf geen onkruid meer te wieden!