Vind jouw tuincentrum

Nieuw: de eco-pochi voor een stijlvol interieur én frisse lucht

Deze mega-stijlvolle pot voor binnenplanten zorgt ervoor dat alle nare luchtjes uit je woonkamer verdwijnen. De pot absorbeert alles van sigarettenlucht tot wat je huisdier mee naar binnen neemt. Het raam openzetten heeft altijd nog effect, maar met deze pot weet je zeker dat je je gasten onbezorgd welkom kunt heten.

Hoe werkt het?

De planten staan in een pot van bamboehoutskool of takezumi. In Japan wordt theewater gezuiverd met deze houtskool, en is ook al populair als cosmetisch product voor een zijdezachte huid. Aan de pot is de bacterie Bacillus subtilis toegevoegd die de nare geurtjes afbreken. Als de kool uitdroogt, kun je het weer tot leven brengen door wat water toe te voegen, hierdoor hou je ook de bacteriën in leven. Bovendien hou je in de zomer ook de meeste insecten op afstand. Met de bijgevoegde eco-pochi power kun je de vaas weer bijvullen.

Formaten van de eco-pochi

De eco-pochi is er in twee soorten en vier afmetingen. De zwarte versie is gemaakt van bamboehoutskool (eco-pochi KURO) en de grijze versie van vulkaanas van het eiland Kagoshima in Kyushu (eco-pochi SHIRO).

  • Cube: de grijze of zwarte versie in een strakke kubusvorm, met een afmeting van ongeveer 95 x 95 x 95 mm of 50 x 50 x 50 mm.
  • Cilinder: met de cilindervormige pot komt de plant het beste tot zijn recht, beschikbaar in de afmetingen 80  x 105 mm of 55 x 70 mm.
  • Sphere: de ronde vorm van deze pot doet bijna aan een kaars denken, de afmetingen zijn 120 mm doorsnede of 80 cm doorsnede.
  • Trio: een combinatie van de zwarte en grijze cube-potjes met een totale afmeting van 150 x 50 x 50 mm.