Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Must-have voor in de tuin: hortensia’s en vlinderstruiken

Er is niets vrolijker en kleurrijker dan een tuin gevuld met hortensia’s en vlinderstruiken. De kleuren van deze planten zorgen voor veel sfeer in de tuin en je zult al je tijd in de tuin willen doorbrengen. Vrolijke kleuren en vlinders in de tuin zorgen voor dat echte zomergevoel!
 

De hortensia: de populairste plant van Nederland

In vrijwel iedere tuin is er wel één te vinden: de Hortensia. Dat is natuurlijk niet voor niets; het is een prachtige vrolijke plant die ook nog eens redelijk makkelijk te verzorgen is. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten en hierdoor zijn de hortensia’s in allerlei kleuren te koop. Ga jij voor wit, blauw of toch wat feller roze? Het kan allemaal!
 

Vlinderstruiken in de tuin

Vlinderstruiken in de tuin zijn een echte aanwinst; een vlinderstruik kopen is dan ook altijd een goed idee. Vlinderstruiken passen in iedere tuin omdat zij in zoveel verschillende kleuren te koop zijn. Sommige vlinderstruiken groeien met de juiste verzorging erg hard en zullen dan ook gesnoeid moeten worden.
 

Aantrekken van vlinders en insecten met de hortensia en vlinderstruik

De belangrijkste reden om een hortensia of vlinderstruik in de tuin te plaatsen is natuurlijk het aantrekken van vlinders en andere insecten. Niet alle hortensia’s trekken vlinders aan, maar de pluimhortensia is een soort die dit wel doet. Om de natuur een handje te helpen is het ideaal om vlinderstruiken in de tuin neer te zetten. Tegenwoordig kun je ook online een hortensia kopen en vlinderstruiken zijn ook online te bestellen. Zo hoef je nooit meer het huis uit om deze kleurrijke planten aan te schaffen.
 

Drie snoeitips voor de hortensia en vlinderstruiken

Vlinderstruiken en hortensia’s zijn snelle groeiers en zullen dan ook één tot meerdere keren per jaar gesnoeid moeten worden met een snoeischaar. Om de hortensia en vlinderstruiken te snoeien op de juiste manier hebben wij vijf snoeitips voor jou op een rijtje gezet.

  1. Vlinderstruiken kun je in het voorjaar het beste tot 30 centimeter boven de grond snoeien, terwijl je hortensia’s in het voorjaar het beste met rust kan laten. Als je toch besluit de hortensia te gaan snoeien in het voorjaar, dan is er grote kans dat jouw hortensia dat jaar niet gaat bloeien.
  2. Haal je een botte snoeischaar uit de schuur om te gaan snoeien? Dit kun je beter niet doen. Zorg er altijd voor als je gaat snoeien dat de snoeischaar zo scherp mogelijk is. Desnoods kun je de snoeischaar nog even bijslijpen voor het snoeien.
  3. Voor je begint met snoeien zul je altijd moeten checken wat voor soort hortensia of vlinderstruik je hebt. Vooral bij hortensia’s is dit van belang. Er bestaan namelijk hortensia’s die op jong hout bloeien, maar ook hortensia’s die op oud hout bloeien.

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd dat ook jouw tuin een hortensia en/of vlinderstruiken moet hebben? Dan kun je deze gemakkelijk en snel online in allerlei kleuren bestellen. Help de vlinders en andere insecten een handje en plant deze prachtige planten nu in jouw tuin!

Adv. Bol.com Gardena