Vind jouw tuincentrum

Magnolia's

Wanneer de sierkersen of andere prachtige bomen bloeien, is het pas echt lente. Eén voluit bloeiende boom in het voorjaar is even indrukwekkend als hele velden krokussen, narcissen of andere bloemen.

Een bloeiende magnolia tegen een blauwe lucht bijvoorbeeld is adembenemend mooi. De schoonheid die deze bomen geven, kunt u nu beleven in nieuwe vormen die ook in kleine tuinen passen. De bloemenboom heeft nog een voordeel: u hoeft er weinig aan te doen als u ze eenmaal hebt geplant. Snoeien is niet of nauwelijks nodig.


Er zijn tientallen soorten magnolia’s. Misschien wel de bekendste groep valse tulpenbomen of beverbomen, zoals de schitterend bloeiende magnolia’s ook wel worden genoemd, is de Magnolia Soulangeana Groep. Ze vormen grote struiken of kleine bomen tot 5 à 8 m hoog en ze bloeien met name in april en mei met massa’s grote, rechtop staande, klokvormige bloemen aan de kale takken. Heel mooi zijn bijv. ‘Lennei Alba’ en ‘Amabilis’ (beide wit), de kleinblijvende ‘Genie’ (3 m, warmrood!) en tal van roze bloeiende, zoals ‘Brozzoni’ en ‘Sundew’.