Vind jouw tuincentrum

Klaar voor het buitenzitseizoen

Het buitenzitseizoen staat op het punt te beginnen. Alle reden om je tuin of balkon aan te kleden met kleurrijke zomerbloeiers. Zet meteen de stoelen buiten. En je wilt niet meer naar binnen!

Een paar uurtjes. Meer tijd kost het niet om je balkon of terras aan te kleden voor het nieuwe buitenzitseizoen. Ga naar bloemist of tuincentrum en zoek de mooiste zomerbloeiers uit; denk aan Margriet, Geranium, Fuchsia, Petunia en Lobelia. Wil je graag een creatieve buitenruimte? Kies dan voor een bonte verzameling balkon- en terrasplanten. Liever iets rustigers, tegen het klassieke aan? Beperk je dan tot één kleur of ton-sur-tontinten. Keuze genoeg! In elk geval mogen Lobelia en Mandevilla (Balkon- en Terrasplant van het Jaar) niet ontbreken. Het is ook erg leuk (en leerzaam) om samen met kinderen planten uit te zoeken – zeker als ze er zelf ook één mogen uitkiezen en verzorgen.

Een zomer lang genieten

Zomerbloeiers uitgezocht? Denk dan ook nog even aan potten, potgrond, plantenvoeding en iets om onder in de potten te leggen (kleikorrels of potscherven). Vier het nieuwe buitenzitseizoen met een lekker koel drankje, zodra de planten op hun plek staan. En nu maar hopen op een lange, warme zomer, zodat je volop van je kleurrijke buitenkamer kunt genieten.

Met boodschappenlijstje

Op www.ikenmijnplant.nl vind je nog meer ideeën voor een kleurrijk buitenzitseizoen. Kies het thema dat bij je past (kinderen, klassiek, creatief of stoer) en laat je inspireren door de uitgewerkte stylingideeën – inclusief handig boodschappenlijstje. Zo wordt het wel heel makkelijk om je balkon of terras zomerklaar te maken!