Vind jouw tuincentrum

Hollandse lente

In maart wordt het voorjaar en kun je weer genieten van de eerste zonnestralen. Je krijgt spontaan lentekriebels. In de tuin is er vaak nog weinig kleur te zien en ook het (dak)terras of het balkon kan wel een stevige oppepper gebruiken.

Hollandse lente

In maart wordt het voorjaar en kun je weer genieten van de eerste zonnestralen. Je krijgt spontaan lentekriebels. In de tuin is er vaak nog weinig kleur te zien en ook het (dak)terras of het balkon kan wel een stevige oppepper gebruiken. Het is tijd voor de frisse kleuren van lentebloeiers! Kies dit voorjaar eens voor een Hollandse boerensfeer met violen en bloeiende bolletjes.

Buitenleven

In de lente heb je zin in kleur. Er is altijd wel een plekje in de tuin of op het terras te vinden dat wel wat extra kleur kan gebruiken. Het kan in maart misschien nog wat fris zijn, maar met een dikke trui aan is het buiten puur genieten. Met violen, tulpen, hyacinten, narcissen of blauwe druifjes breng je in een handomdraai lentesfeer in de tuin of op het terras. Wanneer je ze in potten of bakken met een landelijke en boeren uitstraling zet, creëer je eigen Hollandse lente!

 

 

Geen probleem

Maart roert zijn staart, maar dat is voor violen en bolletjes-op-pot geen probleem. Ze bloeien stoer door als het buiten nat en koud is. Ze kunnen zelfs wat nachtvorst verdragen. Plantenvoeding is voor de meeste lentebloeiers niet nodig, zorg er alleen voor dat de grond niet uitdroogt. Bloembollen kunnen wekenlang bloeien en violen gaan extra lang door wanneer je steeds de uitgebloeide bloemetjes wegplukt.