Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe betrek in de winter je tuin bij je huis?

In de zomer ben je veel buiten en geniet je volop van je tuin. In de winter is het helaas te koud om veel buiten te zijn en daardoor vergeet je weleens dat je ook nog een tuin hebt. Dat is erg zonde, want je tuin draagt net zo goed bij aan je woongenot! Er zijn natuurlijk ook een heleboel manieren waarop je je huis kunt verbouwen om je tuin bij je huis te betrekken. Je kan de vloer doortrekken, een glazen pui bouwen of de muren in dezelfde kleur schilderen. Dit zijn opties die veel tijd en geld kosten en daar heeft lang niet iedereen altijd zin in. Gelukkig zijn er een paar simpele manieren om je tuin ook in de winter bij je huis te betrekken.

Creëer een eenheid

Door ervoor te zorgen dat bepaalde elementen uit je huis ook terug te vinden zijn in de tuin, en andersom, creëer je meer eenheid. Je huis en je tuin zijn dan niet langer twee aparte ruimtes. Denk daarbij aan het gebruik van kleur, maar bijvoorbeeld ook materialen en patronen. Heb je veel donker hout in je interieur? Probeer dat dan ook terug te laten komen in je tuinmeubilair. Kies bijvoorbeeld voor plantenbakken in dezelfde uitvoering als je houten eettafel. Andersom werkt het ook, haal eens wat elementen van buiten naar binnen. Veel kleurrijke winterplanten doen het binnen in een pot ook goed!

Een extra tip voor de feestdagen is om ook in de tuin wat versieringen op te hangen. Dit is niet alleen extra gezellig, het zorgt er ook voor dat je tuin functioneert als het verlengde van je huis.

Verlicht je tuin

In de winter is het al vroeg donker. Als je thuiskomt uit je werk kan je je tuin vaak al niet meer zien. Zorg er daarom voor dat je tuin goed verlicht is. Niet alleen op de plekken waar je loopt, maar ook op de plekken die anders door het donker worden verstopt. De verlichting kan heel subtiel zijn. Het is niet nodig om meteen een lantaarnpaal in je tuin te installeren, een klein spotje op de goede plek kan al een groot verschil maken. Je zal merken dat je met de juiste verlichting sneller naar je tuin kijkt. Zeg nou zelf, het is toch ook veel leuker om naar je tuin te kijken dan naar de televisie?

Kies de juiste raamdecoratie

In de winter doe je al snel de gordijnen dicht om ervoor te zorgen dat de warmte lekker binnenshuis blijft. Het nadeel daarvan is dat je dan ook meteen het uitzicht op je tuin kwijt bent. Door voor de juiste raamdecoratie te kiezen, kan je ervoor zorgen dat je de warmte niet verliest, maar toch naar (een deel van) je tuin kan kijken. Denk bijvoorbeeld eens na over jaloezieën of rolgordijnen. Je betrekt dan niet alleen je tuin beter bij je huis, maar de uitstraling van je huis is ook meteen heel anders.