Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hier moet een goede steiger voor bij jouw tuinverbouwing aan voldoen!

Eisen waaraan een steiger bij een tuinverbouwing moet voldoen

Ben je van plan om het huis aan de achter of voorzijde bij de tuin te verbouwen en ga je gebruikmaken van een steiger? Dan is het van groot belang dat je een rolsteiger van topkwaliteit gebruikt, die goed verankerd en vastgezet kan worden. Vanwege de zachte ondergrond die tuinen vaak hebben is het aan te raden om een rolsteiger van Steigervoorweinig in te zetten. Deze steigers staan bekend om hun sterke constructie en veilige structuur. Bij de opbouw van een steiger aan de tuinzijde moet je een aantal veiligheidsaspecten goed in het vizier houden. Welke zijn dit precies en waar moet je bij de opbouw extra goed op letten?

Voorbereiding bij de opbouw

Zorg ervoor dat je altijd met minstens twee personen bent als je een rolsteiger gaat opbouwen. Lees verder de fabrieks- cq. gebruikershandleiding van de rolsteiger goed door voordat je begint met de opbouw. Zorg er verder voor dat je zeker weet dat de steiger van Steigervoorweinig die je gaat gebruiken niet te zwaar belast gaat worden. De gewichtsbelasting die per rolsteiger geoorloofd is, is 250 kilogram. Hierbij dient het gewicht evenredig over het platform verdeeld te worden. Verder dien je er als gebruiker rekening mee te houden dat dat de maximumbelasting van een steigertoren 750 kilogram bedraagt, terwijl de zogeheten horizontale belasting op 30 kilogram ligt. Deze aantallen mogen nooit overschreden worden!

Houd rekening met weersomstandigheden

Als je een steiger opbouwt, zijn de weersomstandigheden een belangrijk aandachtspunt. Zeker als de plek van de steiger veel wind vangt, zijn veiligheidsmaatregelen extra noodzakelijk. Zorg allereerst dat de steiger op een verharde ondergrond staat en altijd volledig waterpas is opgesteld. De wielen moeten altijd op de rem gezet worden voordat de steiger betreden wordt. Verder is een veilige verankering noodzakelijk aan het naastgelegen pand of een constructie. Geadviseerd wordt om, als de windkracht 6 Beaufort of meer bedraagt, geen rolsteigers te gebruiken.

Algemene tips voor extra veiligheid bij gebruik

Het gebruik van een rolsteiger wordt nog veiliger, als je de volgende vier algemene veiligheidstips in acht neemt bij het gebruik:

  • Zorg ervoor dat je voordat een platform betreedt, de veiligheidsstangen op het betreffende platform hebt bevestigd.
  • Rondslingerende materialen en gereedschappen horen niet thuis op steigers. Deze kunnen naar beneden vallen en jezelf of passanten verwonden.
  • Draag altijd veilige werkschoenen, handschoenen en een helm als je met een rolsteiger gaat werken.
  • Verzeker je ervan dat er altijd stabilisatoren aan de steiger bevestigd zijn, voor extra stabiliteit