Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hekwerk om uw tuin af te schermen

Een tuin afschermen is erg prettig. Misschien zoekt u een mooie afscherming om zo met voldoende privacy van uw tuin te kunnen genieten. Het is ook mogelijk dat u een goede afscherming zoekt om uw woning te beschermen tegen vandalen of inbrekers. Een hekwerk is voor beide doelen uitermate geschikt.

Hekwerk voor uw veiligheid

Een hekwerk kan goed dienen voor uw veiligheid. De meeste houten schuttingen zijn eenvoudig te beklimmen. Ze vormen geen hindernis voor inbrekers en/of vandalen. Dat is bij goed geplaatste hekwerken wel anders. Een dubbelstaafmat hekwerk is hiervoor bijzonder goed gemaakt. Het is een hekwerk dat bestaat uit een raster van metalen staven. De afstanden tussen de staven zorgen ervoor dat er geen schoenpunt tussen past. Dat maakt dit type hekwerk bijzonder moeilijk om te beklimmen. Een dubbelstaafmat hekwerk wordt daarom niet alleen veel rond tuinen geplaatst, maar ook rond overheidsgebouwen en industriële panden wordt dit vaak gebruikt.

Privacy met een mooi hekwerk

Een hekwerk heeft een open structuur. Het klinkt dus gek om dit te gebruiken om uw privacy te waarborgen. Toch is dat juist heel gemakkelijk met een hekwerk. Hekwerken bestaan uit een combinatie van rasters en palen. De rasters zijn eenvoudig dicht te maken. Dat kan bijvoorbeeld met vlechtband. Vlechtband is eigenlijk een brede kunststof strook die door de schutting heen kan worden gevlochten. Daardoor is het zeer geschikt om de schutting dichter te maken. Zo kan een dubbelstaafmat hekwerk zelfs meer privacy in uw tuin bieden dan een houten schutting met open kieren.

Uw tuin afschermen met een hekwerk

Wilt u uw tuin afschermen met een hekwerk? Dan is het verstandig om rekening te houden met deze aandachtspunten. Allereerst is het goed om te weten dat een hekwerk bestaat uit palen die verbonden worden met de dubbelstaafmatten. Reken van tevoren goed uit hoeveel matten, hoeveel palen en hoeveel verbindingen u nodig zult hebben. Ook het vlechtband kunt u natuurlijk van tevoren al uitrekenen over de lengte van het hekwerk. Hekwerken gaan in principe tientallen jaren mee. Ze zijn erg stevig en gaan niet roesten. U kunt ze dus zien als een goede investering voor de lange termijn.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Van alle soorten tuinafscheiding zijn hekwerken het gemakkelijkst te plaatsen. De palen zijn goed hanteerbaar en de rasters kunnen er eenvoudig aan bevestigd worden. Toch kan het plaatsen van een hekwerk lastig zijn. Als u geen ervaring hebt met dergelijke klussen, of als u gewoon geen tijd hebt voor een dergelijke klus, is het verstandig om het hekwerk voor u te laten plaatsen. U kunt dit bij het bestellen vaak aangeven. Professionals, zoals MTHekwerken.nl, bieden deze service aan. Het hekwerk wordt dan keurig geleverd én geplaatst naar uw wensen.

Een hekwerk om uw tuin af te schermen is in veel gevallen een goed idee. Een hekwerk biedt over het algemeen meer veiligheid dan een houten schutting. Daarnaast is een hekwerk ideaal om uw privacy te garanderen. Het werkt zelfs tegen een aantal onwelkome bezoekers in de tuin, zoals katten en honden. Hekwerken zijn sterk en onderhoudsvriendelijk. Ze hebben geen onderhoud nodig, alleen een periodieke schoonmaakbeurt. Dat maakt ze perfect voor de onderhoudsarme tuin. Kortom: een hekwerk is een degelijke, veelzijdige en praktische oplossing voor uw tuinafscheiding.

Adv. Bol.com Gardena