Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Halloween in het tuincentrum: Trick or Treat?

Halloween is de Engelse benaming van Allerheiligen en wordt ook in Nederland steeds meer gevierd. In de Verenigde Staten is Halloween één van de grootste feesten van het jaar waarbij kinderen langs de deuren gaan om snoep op te halen: Trick or Treat!

Halloween biedt u een mooi excuus om een aantal sfeervolle pompoenen en kalebassen te kopen. Er zijn veel verhalen over de oorsprong van de verlichte uitgeholde pompoen. Een van de bekendste is het verhaal over Jack de smid ofwel Jack-o'-Lantern.
Op een avond kwam Jack de duivel tegen die hem naar de hel wilde meenemen. Jack wist met een list de duivel in een boom te lokken. Hij zette de duivel hier vast door een kruisteken in de boomstam te krassen.De duivel beloofde Jack dat hij niet in de hel zou komen als Jack hem vrij zou laten. Toen Jack later stierf kwam hij door zijn slechte levenswandel niet in de hemel. Maar de duivel liet hem ook niet in de hel wegens de gedane belofte. Sinds die tijd doolt de ziel van Jack rond op aarde.De duivel gooide Jack een gloeiend kooltje achterna. Jack stak het kooltje in een knol die hij aan het eten was en kreeg op die manier een lantaarn.
Amerikaanse Halloweenvierders hebben de knol verruild voor een pompoen.

In het tuincentrum zijn op dit moment vele pompoenen en kalebassen te koop. Sommigen zijn zelfs al helemaal uitgesneden, maar het is natuurlijk ook leuk om zelf uw eigen pompoen uit te snijden! Haal bij het tuincentrum een grote pompoen, schep hem leg en teken de vorm op de pompoen. Vervolgens kunt u deze uitsnijden en in uw huis of tuin zetten. Origineel en erg leuk om te doen in de herfstvakantie!