Vind jouw tuincentrum

Haal de lente in huis!

Bloembolletjes op pot zijn ideale sfeermakers in huis. Vanaf begin januari tot na Pasen zijn ze optimaal verkrijgbaar. Gedurende deze periode kun je eindeloos variëren in vormen en kleuren. Zo is er voor ieder interieur wel iets passends te vinden. Bovendien kunnen bloembollen op pot ook helemaal gestyled worden volgens de nieuwste trends: ‘Be Green’ en ‘Re-Invent’.

Be Green

Het milieu en de klimaatveranderingen staan volop in de aandacht, we zijn ons meer bewust van levend groen en de natuur. De bezorgdheid om de natuur maakt dat we bomen en planten van dichtbij willen ervaren. De trend ‘Be Green’ laat natuurlijke materialen en kleuren zien. Door hun natuurlijke uiterlijk laten lentebloeiers als kievitsbloemen, krokussen, witte narcissen en Anemone blanda’s laten zich zeer gemakkelijk stylen volgens deze trend.

Re-Invent

Oude tijden komen weer tot leven. De trend ‘Re-Invent’ laat het hergebruik van oude (interieur)producten zien. Een vorm van recycling die leidt tot unieke, persoonlijke producten. Op een rommelmarkt of braderie loop je vaak tegen de leukste spulletjes aan. Gebruik deze om eigen creaties te maken met bijvoorbeeld gele narcissen, oerhollandse tulpen of hyacinten. De trend ‘Re-Invent’ laat eigentijdse combinaties zien van toen en nu.

Recycling

De bloeitijd van bolletjes op pot varieert. Hoe koeler het in huis is, hoe langer de bol doorgaans bloeit. Is het ‘warm’ in huis? Kies dan voor bolletjes die nog in het ‘spruitstadium’ zijn. Je geniet dan zo’n drie weken van groei én bloei! Bloembollen op pot hebben niet veel water nodig (eens per week) en doordat de bloem al haar energie uit de bol haalt is plantenvoeding overbodig. Plant de uitgebloeide bloembolletjes in de tuin, bijvoorkeur op een licht plekje. Het volgend voorjaar komen ze dan meestal gewoon weer tot bloei!