Vind jouw tuincentrum

Groene trends van dit moment

Bloemen en planten in het interieur zijn al een hele tijd dé trend. Bloemenbureau Holland onderscheidt hierin 4 soorten trends, die wij voor je op een rijtje zetten. Zo weet je ook gelijk hoe je deze in kunt zetten in jouw interieur. Tijd voor wat inspiratie!

1. Harmonise

In de tijd van vertekende beelden en perfecte plaatjes is er een toenemende behoefte aan waarheid en vertrouwen. Men gaat op zoek naar verbinding met de natuur. Ronde, natuurlijke vormen brengen deze rust weer terug, waarbij groen centraal staat. Rustige kleuren zoals roze, lila en lichtroze  brengen de positiviteit weer terug. Het belangrijkste is om een plaats te creëren om ons terug te trekken, de natuur te voelen en tot rust te komen. 

2. Equalise

Normen moeten worden bijgesteld om het evenwicht te herstellen. Het gaat om de menselijke maat die zorgt voor begrip en verbinding. Dit pas je toe in huis door kleinere bloemen en planten op een voetstuk te zetten. Zo worden ze gelijk aan andere en grotere producten. Je kunt ook een nieuwe harmonie creëren door romantische en felle kleuren te combineren. Fleurige dessins gecombineerd met minimalisme dienen hier uitstekend voor. 

 

3. Rebel

In tijden vol spanning is een uitlaatklep heel belangrijk. Relativeren en humor gebruiken verlichten de ernstige kijk op dingen. Hier is de trend ontstaan waarin geen regels te zijn, maar vooral kleur, vrolijkheid en gekkigheid. Onverwachte kleurcombinaties met bloemen vullen deze trend perfect in.

 

 

4. Energise

De nieuwe energie is voelbaar, daadkracht uitstralen is de nieuwe standaard en we laten graag zien hoe innovatief we zijn. Groen in huis wordt steeds meer gezien als energieleverancier die onze winnaarsmentaliteit ondersteunt. De nadruk ligt op het creëren van een ontspannen doch actieve plek waar we fris, krachtig en functioneel combineren. Energieke kleuren gecombineerd met lichtere tinten worden hierbij veel gebruikt. Verder geven strakke materialen het sportieve karakter.