Vind jouw tuincentrum

Gewoon mooi

De plantengroep waartoe de fraaie heester Cotoneaster behoort bestaat uit een grote familie met veel soorten en cultivars. De lage soorten, dwergmispels genaamd, zijn overbekend uit de gemeentelijke plantsoenen, maar in de particuliere tuin niet zo bemind.
Gelukkig behoort tot dezelfde familie ook een fraaie heester die tot zo’n 2.50 m. opgroeit waarna de takken vol bessen als een waterval afbuigen.

Het is de heester Cotoneaster salicifolius ‘Willeke’, hij heeft smal middelgroen langwerpige blad dat zo’n 5 cm. lang is en duidelijk zichtbare nerven heeft. In mei komen er honderden witte bloemtrosjes langs de takken die heerlijk geuren en gewild zijn bij hommels en bijen.
Maar zijn grootste schoonheid komt vooral nú tot uiting, de Cotoneaster zit in de winter vol oranjerode bessen, wat een schitterend schouwspel in het laagstaande zonlicht van de herfst is.
Deze rijke vruchtdracht blijft tot na de winter zitten en trekt veel vogels aan.Plantinfo:
Cotoneaster salicifolius ‘Willeke’ is een zeer gezonde heester en niet gevoelig voor bacterievuur. Hij is niet kieskeurig en groeit op de meeste goed bewerkte tuingronden. Plant Cotoneaster voor het meeste effect als losgroeiende haag of solitaire plant (wel 3 stuks samen planten).
De heester hoeft niet gesnoeid te worden, mocht de heester te groot worden dan kan eens in de drie jaar het overtollig hout uitgesnoeid worden.