Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Geniet deze zomer van een zwembad in eigen tuin

Iedereen geniet van een duik in het zwembad op een warme zomerdag. Heerlijk de verkoeling opzoeken terwijl je met je familie of vrienden geniet van het zwemmen. Echter denken veel mensen dat je hiervoor naar een zwembad moet gaan om echt te kunnen genieten. Dat hoeft helemaal niet. Voor elk gezin, voor elke tuin en voor elke gelegenheid bestaan er tegenwoordig zwembaden. Zo kan je genieten van een zwembad in eigen tuin. Maar welke soorten zwembaden zijn er en zijn zwembaden voor in de tuin wel echt goed? Dat kom je allemaal in dit artikel te weten!

Waarom een zwembad in eigen tuin?

Veel mensen denken dat je naar een zwembad moet om echt te genieten met het hele gezin en afkoeling te vinden in de zomer. Dat is echter al een hele tijd verleden tijd. Tegenwoordig heb je gemakkelijk en snel verkoeling en plezier in je achtertuin door middel van een opzet zwembad. Maar er is meer mogelijk dan je denkt!

Een zwembad voor in je achtertuin kan je kopen bij de dichtstbijzijnde tuincentrum bij jou in de buurt. Je hoeft dus niet uren in de auto te zitten om verkoeling in de achtertuin te krijgen. Sterker nog, je kan tegenwoordig ook je zwembad kopen bij een lokaal tuincentrum en hem laten bezorgen. Dat is nog eens gemakkelijk. Maar waarom zou je nou zo’n grote waterbak in de tuin zetten?

Nou, naast het plezier dat je krijgt van zwemmen, heb je ook nog eens verkoeling als het buiten warm is. En een eigen zwembad in de tuin is over het algemeen goedkoper dan elke dag naar een zwembad gaan om af te koelen. Zeker als je kinderen hebt is het een aanrader om een zwembad te kopen. Ze kunnen vriendjes en vriendinnetjes laten komen om samen in het zwembad te ‘chillen’ en je kan een oogje in het zeil houden zonder er veel geld aan uit te geven.

Een entreekaartje voor een zwembad kost niet veel, maar er zijn vaak heel erg veel mensen, je hebt er weinig plek en op den duur wordt het wel duur. Een zwembad in de tuin is een eenmalige uitgave, die niet groot hoeft te zijn, en waar je langer van kan genieten. Er bestaan dan namelijk geen sluitingstijden.

Maar elke tuin is anders en ieder gezin heeft een andere samenstelling. Dan is het belangrijk om te weten welke soorten zwembaden er zijn!

Soorten zwembaden

Tegenwoordig zijn zwembaden voor in de achtertuin enorm in trek. Kinderen genieten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van het zwembad waardoor je dus meer dan waar voor je geld krijgt. Maar niet elk zwembad is geschikt voor elke tuin. Daarnaast zijn er veel soorten zwembaden. Denk aan een zwembad met filterpomp, zwembad zonder filterpomp en inbouwzwembad. Hieronder wordt uitgelegd wat elke soort inhoudt.

Zwembad met filterpomp

De naam zegt waarschijnlijk al genoeg. Dit zijn zwembaden waar een filterpomp bij zitten. Hierdoor blijft het zwembadwater schoon en kan je langer genieten van je zwembad als wanneer je geen pomp hebt. Door deze pomp wordt het zwembad iets duurder maar hierdoor heb je wel mee profijt van je zwembad. Het is dus zeker een goede investering. Je bent ook minder geld kwijt aan chloortabletten en je kan het zwembad gedurende de gehele zomer laten staan. Daarom is het ook aan te raden om te gaan voor een zwembad met filterpomp als je kinderen hebt.

Deze zwembaden komen in alle soorten, maten en vormen. Van vierkant tot rechthoekig en van groot tot klein. Zo zijn ze geschikt voor elke tuin en soms zelfs voor een balkon!

Zwembad zonder filterpomp

Net heb ik al even het verschil tussen deze soorten zwembaden en zwembaden met filterpomp genoemd. Maar ook zwembaden zonder filterpomp zijn geen slechte zwembaden. Doordat je geen pomp hebt, heb je meer plek over waardoor het zwembad uiteindelijk groter kan. Ook verbruik je geen stroom waardoor de vaste lasten minder snel zullen stijgen. Het is wel aan te raden om chloortabletten te kopen voor deze zwembaden en een afdekzeil. Hierdoor komen er geen viezigheden in het water en kunnen bacteriën zich niet ontwikkelen.

Tevens komen deze zwembaden in verschillende soorten, maten en vormen. Hierdoor zijn ze goed geschikt voor elke tuin en grotere balkons. Je hebt zelfs zwembaden zonder filterpomp die eruitzien alsof ze van hout zijn. Dan heb je echt een statement in je tuin!

Inbouwzwembaden

De twee bovenstaande zwembaden gingen over zwembaden die je opzet en weer moet afbreken. Een inbouwzwembad leg je echt in je tuin. Dit geeft niet alleen een statement weer maar hierdoor kan je ook altijd genieten van je zwembad en maak je je tuin een stuk aantrekkelijker.

Deze zwembaden zijn vaak op maat te maken in verschillende vormen en zelfs kleuren. Als je dus van all year party’s houdt, is het zeker een goed idee om eens te kijken naar een inbouw zwembad. Helaas zijn deze zwembaden niet geschikt voor balkons, maar daar heb je dan weer veel andere zwembaden voor!