Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Ga voor kunstgras en bespaar geld

Kunstgras, het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je tuin wil laten beplanten, maar het is een echte toevoeging aan je tuin. Vroeger was het niet iets wat je graag in je tuin had liggen, maar door de ontwikkelingen in technologie kan je nu amper het verschil tussen kunstgras en echt gras zien. Het verschil in geld en onderhoud kan je daarnaast wel duidelijk zien. Het is daarom ook niet gek dat er steeds meer mensen voor kunstgras kiezen.

Waarom dit zo is? Dat lees je allemaal in dit artikel. Alle vooroordelen die je nu nog hebt, zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen na het lezen van dit artikel.

Vooroordelen van kunstgras

Veel mensen denk bij kunstgras aan die lelijke, goedkoop uitziende, plastic matten waar je niet met blote voeten op kan lopen omdat het te hard is. Daarnaast kan je ook zien dat het geen echt gras is en laat dat nou net niet de bedoeling zijn. Nee, vroeger hoorde je weinig mensen die trots waren op hun kunstgrasmatten.

Maar tijden veranderen en zo ook kunstgras. Er zijn heel veel ontwikkelingen geweest in de kunstgras industrie waardoor het nu helemaal niet gek meer is om te kiezen voor kunstgras. Daarnaast kan je kunstgras ook nog eens kopen in het dichtstbijzijnde tuincentrum.

Vroeger kon je nog goed het verschil zien tussen echt gras en kunstgras. Dat is tegenwoordig heel anders. Kunstgras is veranderd in ‘echt’ gras wat nooit groeit, doodgaat of lelijk wordt. Hierdoor gaan de extra kosten, die je wel hebt wij echt gras, drastisch omlaag. Zo hoef je geen zaadjes meer te kopen, voeding is niet meer nodig, de grasmaaier kan uit de schuur en vergeet de mest maar. Kunstgras leg je in je tuin en klaar is kees. Kunstgras heeft dus uiteindelijk lagere kosten als echt gras.  

Waar koop je goede kwaliteit kunstgras?

Net heb ik al even gezegd dat je in de dichtstbijzijnde tuincentrum kunstgras kan kopen. Echter is het niet zo dat je overal topkwaliteit kunstgras hebt en het vergelijken is in een fysieke winkel ook een stuk moeilijker. Misschien ga je wel met een hele dure soort kunstgras weg terwijl je ook kunstgras had kunnen kopen wat net zo goed was, maar voor een veel lagere prijs. Kunstgras van kunstgrasnet heeft een hoge kwaliteit, lage prijs en is geschikt voor zowel tuinen als balkons en terrassen. Ben je meer van de aparte tuinen? Ook dan kan je bij kunstgrasnet terecht. Ze hebben namelijk ook kunstgras in kleuren!

Waar moet je op letten voor je kunstgras aanschaft?

Uiteraard geldt voor kunstgras ook de regel, kijk voor je koopt. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras waardoor het nog belangrijker is dat je kijkt wat je nodig hebt en hoeveel het kost. Bepaal eerst je budget en kijk waar het kunstgras tegen moet kunnen. Heb je kinderen, dieren of zit je vaak op het gras? Dit heeft allemaal invloed op je keuzes. En hoeveel heb je nodig? Is het voor een balkon, terras of tuin? Hoe echt moet het lijken en wil je dat iemand anders het voor je legt? Ook deze vragen moet je jezelf stellen voor je kiest voor kunstgras.

Bij kunstgrasnet kan je gemakkelijk alle specificaties zien die bij de verschillende matten horen. Dit hebben ze gedaan met de nummers één tot vijf. Als er staat dat een grasmat 1/5 echtheid heeft, wil dit zeggen dat het niet heel echt lijkt. 5/5 is dan juist wel heel erg echt. En een zachtheid van 5/5 is beter geschikt voor kinderen, dieren en je blote voeten als een zachtheid van 3/5.

Je kan bij kunstgrasnet ook gemakkelijk zien wat de dichtheid van de matten zijn. Dit wordt aangegeven door het aantal sprieten per vierkante meter. Dit heeft te maken met hoe dik het gras is en hoeveel het gras bedekt. De matten zorgen er altijd voor dat de ondergrond onzichtbaar wordt, maar een mat met grotere dichtheid kan wat echter doen lijken en fijner aan je voeten voelen als een mat met lagere dichtheid. Dit zijn allemaal aspecten waar je goed over na moet denken voor je besluit welke grasmatten je gaat kopen.

Conclusie

Kunstgras is niet meer zo goedkoop en lelijk als het vroeger is geweest. Door innovatieve ontwikkelingen en techniek wat steeds beter wordt kan je tegenwoordig nog amper verschil zien tussen echt en kunstgras. Je kan kunstgras in elk tuincentrum kopen, echter is het aan te raden om goed te kijken of je de aspecten van het kunstgras kan vergelijken. Bij kunstgrasnet vind je kwaliteit kunstgras voor een mooie prijs, overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je altijd gaat voor de goedkoopste maar beste kunstgrasmatten voor jou!

 
Adv. Bol.com Gardena