Vind jouw tuincentrum

Een treetje liefde in de tuin!

Wil je ’s winters meer kleur in de tuin? Je kunt ook nu nog bloeiende plantjes planten! Koop een treetje violen in verschillende kleuren, zet ze in potten en genieten maar! Jurgen vertelt in de video van deze week hoe je de violen kunt combineren en verzorgen.

Variatie aan violen

Violen zijn zo ontzettend veelzijdig, en Jurgen laat pas drie verschillende soorten zien in de video. Van violen in één kleur tot drie kleuren, van groot tot klein, de variatie is eindeloos. Zet ze in groepjes in potten en je kunt met de juiste verzorging wel een jaar lang van de violen genieten. Bovendien zijn violen van oorsprong een symbool van liefde, ook heel leuk om cadeau te doen dus! Bekijk de video van Jurgen voor verzorgingstips voor je violen.

Het hele jaar door violen

Volg je de tips op van Jurgen, kun je het hele jaar door violen in de tuin hebben staan. Koop ze dus in augustus of september en plant ze in de tuin. Violen lijken kwetsbaar, maar ze hebben genoeg kracht om de vorst door te komen. Vergeet dan niet de uitgebloeide bloemen van de violen weg te halen, dan word je steeds weer verrast met nieuwe bloemen!