Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een stijlvol interieur

De interieurbranche is erg trend gevoelig. Elk seizoen zijn er weer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stijl, materiaalgebruik, kleur en compositie. Vooral als het gaat om de vormgeving van je woon- en eetkamer. Dit zijn over het algemeen de ruimtes waar je het meeste van je tijd spendeert. Voordat je begint met het aanschaffen van nieuwe meubels is het belangrijk dat je van te voren onderzoek doet. Er zijn namelijk ontelbaar veel keuzes die je kan maken op het gebied van meubels. Bedenk van te voren welke meubels aansluiten bij de kleur van je muur, de vloer en hoeveel ruimte je tot beschikking hebt om meubels te plaatsen. Tip: probeer per kamer een andere stijl toe te passen. Door te variëren in muurkleur, meubels en accessoires voorkom je dat je woning er monotoon uit gaat zien. Ben je voorstander van witte muren? Dan kan je door middel van aparte en interessante woonaccessoires je interieur een boost geven. 

Het inrichten van je eetkamer

De eetkamer is een plek waar de meeste mensen graag zijn. Met je vrienden genieten van een heerlijke maaltijd en een goed gesprek, is een stuk aangenamer als je op comfortabele eetkamerstoelen zit. Tegenwoordig is er voor ieder type persoon gepaste stoelen te vinden. Het maakt niet uit of je liefhebber bent van een minimalistische, moderne, industriële of bohemian stijl. Eén van de populairste eetkamerstoelen is de stoel dat lijkt op een wit kuipje. Deze stoel heeft houten poten en het zitgedeelte is van kunststof. Vanwege het simplistische en moderne ontwerp is deze stoel vaak terug te vinden in veel woonkamers. Dankzij de introductie van de Scandinavische stijl een aantal jaar geleden, zijn steeds meer mensen bewust geworden van het begrip “Less is more”. Deze interieurstijl is dan ook in 2020 vaak terug te vinden in huishoudens. Je kan lege plekken in je huis weer opvullen door kamerplanten te plaatsen. Daarbij zijn planten rustgevend en creëren ze sfeer in je huis.

Mix en match

Eén van de trends in 2020 is het combineren van verschillende materialen en stijlen. Denk aan robuuste, houten eettafels die gecombineerd worden met stoere industriele stoelen van staal. Je interieur krijgt nog meer effect, zodra je gebruik maakt van kleinere accessoires. Kussen met felle kleuren en een grafische print, fotolijstjes in meerdere maten en bijzondere vazen en bloempotten maakt een ruimte helemaal af. In 2020 zien we het gebruik van natuurgetrouwe materialen vaak terugkomen. Kort samengevat: breng de natuur in huis, door kleuren als bruin, blauw en groen op elkaar af te stemmen. Ook de trend duurzaamheid staat bij de inrichting van je huis centraal. Let dus goed op met het kopen van een nieuw interieur-item. Producten die je kan hergebruiken, meerdere functies bevatten en een gecreëerd zijn met een milieuvriendelijk productieproces zijn drie factoren die veel mensen belangrijk vinden. De laatste tip: het mixen en matchen geldt natuurlijk ook bij het combineren van persoonlijke objecten met nieuw gekochte items. Op die manier wordt je huis omgetoverd tot je persoonlijke paradijs. Veel plezier met het inrichten!

Adv. Bol.com Gardena