Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een gezond en gelukkig 2020!

Je bent waarschijnlijk gebombardeerd met allerlei berichten over de kerst, maar dat betekent niet dat we de jaarwisseling moeten vergeten. Het gaat per slot van rekening om 2020. Heb jij al een lijstje met goede voornemens? Onderwerpen als afvallen, stoppen met roken en sparen voor een verre reis staan bij veel mensen centraal. Helaas blijft een persoonlijk doel om te bereiken voor het nieuwe jaar meestal bij een voornemen. Het is belangrijk om juist vol te houden als het moeilijk wordt. Wij zijn er heilig van overtuigt dat het gaat lukken als je maar graag genoeg wilt. De aanhouder wint! 

 

Tips om je doelen te bereiken

Gezondheid is een vaak terugkomend thema. Ook in de media worden er talloze bercihten gedeelt over het belang van ‘gezond’ leven. De eerste tip die wij je willen meegeven is dat je niet te hoge eisen voor jezelf moet stellen. Maak het jezelf gemakkelijk en stel een lijstje op van je top 3 doelen die jij het belangrijkst vindt. Meer dan drie doelen veroorzaakt stress, is niet overzichtelijk en werkt averechts. Een andere, minder voor de hand liggende manier om je doelen te bereiken, is door je omgeving op de hoogte te brengen van je goede voornemens. Als je bijvoorbeeld stopt met roken en stiekem een sigaret wilt opsteken, wordt het moeilijker gemaakt doordat je buurvrouw je wijst op het verbreken van je eigen belofte.

Aloe vera plant

Gezonde planten

Mentaal en fysiek gezonder worden, zijn doelen die zeker van toegevoegde waarde zijn in je leven. Maar wist jij dat een rustige en groene omgeving ook helpt? Door spullen weg te gooien en meer planten in huis te halen, creëer jij je eigen veilige en rustige thuishaven. Bovendien zijn planten niet alleen leuk om naar te kijken, maar bestaan er veel planten met extra functionaliteiten. Zie hieronder welke planten extra functies hebben.

  • De vleesetende plant 

  • Aloe vera plant

  • Krulvaren

  • Lepelplant

  • Klimop

  • Drakenbloedboom

De naam van de vleesetende plant zegt al genoeg. Deze plant eet namelijk vervelende vliegjes op. De aloe vera plant heeft weinig verzorging nodig. Het gelachtige sap wat in de aloe vera zit heeft een verzorgende functie en wordt gebruikt voor het genezen van huidaandoeningen. De krulvaren, lepelplant, klimop en de drakenbloedboom hebben allemaal een luchtzuiverende functie. Wij wensen je alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar!


 

Adv. Bol.com Gardena