Vind jouw tuincentrum

DIY fleurige herfst- en wintertafel

Nu het tuinseizoen wel zo'n beetje over is en de donkere dagen eraan komen, moeten we onze tuin op een andere manier opvrolijken. Dit kan heel gemakkelijk met potten, manden en bakken met herfst- en winterbloeiers. Van deze mooie plantenstukjes moet u wel kunnen genieten. Zet ze daarom leuk op een terras- of balkontafel achter het raam zodat u er naar kunt kijken vanuit uw warme huis. Bijna elk tuincentrum heeft wel een mooi assortiment planten en potterie. 

Top 5 plantenstukjes

1. Klassiek rood en groen: klimop met bergthee (Gaultheria), roodbloeiende dopheide Erica carnea, parelbes Pernettya mucronata of Skimmia

2. Bontgekleurd: verschillende soorten sierkool of winterviolen

3. Stijlvol: witbloeiende violen of cyclamen met het zilverstruikje (Calocephalus brownii) en een grote bak of pot vol bloeiende kerstrozen

4. Wintergroen: klimop, hulst en een miniconifeer

5. Trendy: laagblijvende siergrassen als blauw schapengras (Festuca glauca)

Voor meer sfeer en het welzijn van de vogeltjes kunt u nog een vogelvoederschaal en een robuust windlicht neerzetten. Denk ook eens aan een buitenlantaarn met een stompkaars op de tafel.

Tips voor de verzorging

  • Bekleed de binnenkant van de potten, bakken of manden voor de zekerheid met bubbeltjesplastic, om te voorkomen dat de wortels van de planten bevriezen. Zorg er wel voor dat er gaten in het plastic op de bodem zitten, of laat de bodem vrij, zodat overtollig regenwater weg kan lopen.
  • Gebruik goede potgrond en vergeet bij langdurige droogte niet af en toe water te geven.
  • Geef geen water als het vriest of er vorst wordt verwacht.