Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Dit zijn de nieuwste trends in voor in je tuin

Het is altijd leuk om je tuin volgens de nieuwste trends in te richten. Of om accessoires voor je tuin te kopen om de uitstraling extra sfeervol te maken. Ieder jaar weer zijn er nieuwe trends om te volgen die overigens ook gewoon een blijvertje zijn. Vooral als het gaat om de grotere veranderingen. Het is dus niet zo dat je ieder jaar weer opnieuw aan de slag moet gaan om bij te blijven. Het vernieuwen van tuindecoratie is in dat opzicht voldoende. Ontdek hier de grote en kleine nieuwe trends voor in je tuin.

Tuinoverkapping

Een van de nieuwste trends die erg populair is, betreft het realiseren van een tuinoverkapping. Het voordeel van een tuinoverkapping met of zonder opbergruimte is dat je minder van het weer afhankelijk bent. Er is bescherming tegen de zon en als het regent, zit je er droog. In koudere seizoenen is het mogelijk om een terraskachel te gebruiken. Het werkt bovendien in de avond sfeerverhogend als je de buitenlampen aandoet. Een buitenlamp is bovendien niet alleen goed voor de sfeer, maar verhoogt tevens de veiligheid.

Populaire tuinstijlen

Als het gaat om trends op het gebied van tuinstijlen, zijn er meerdere variaties beschikbaar.  De beach stijl is bijvoorbeeld helemaal in. Vooral ook om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen. Dat is natuurlijk niet beter te realiseren dan met een beach stijl. Daarom kies je voor strandkleuren, zoals zandkleurige meubelen van hout. Deze stijl is verder op te leuken met tuindecoraties, zoals een surfplank die je bijvoorbeeld op een wand van de tuinoverkapping bevestigt. Qua materialen is hout populair, maar ook bamboe is een trend als het om tuinmeubilair gaat. Deze uitstraling is te versterken door ook nog eens bamboeplanten rondom het bamboe meubilair te plaatsen.

Eigen moestuin

Je hoeft niet je hele tuin om te toveren tot moestuin. Een klein plekje is al genoeg om je eigen groenten in je tuin te verbouwen. Een eigen moestuin is zeker een van de populaire trends op dit moment. Het is niet alleen leuk om je eigen groenten te kweken, maar ook nog eens lekker. Bovendien kook je dan mee met de groenten van seizoen. Ook als je geen groene vingers hebt, is het leuk om een eigen moestuintje te starten. Of anders begin je met het laten groeien van kruiden en haal je de kruiden voor het koken uit je eigen kruidentuin.