Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De hoekbank; een klassieker!

Hoekbanken zijn een verademing voor huishoudens met veel gezinsleden. Dankzij de grote oppervlakte ben je namelijk zeker van genoeg zitplekken tijdens de verjaardag van je dochter. Daarbij zijn hoekbanken erg comfortabel en zeer geschikt voor een hele avond bankhangen. Vergeet niet dat er talloze variaties bestaan van hoekbanken. Zo zijn er verschillende maten beschikbaar en kan je kiezen tussen banken met of zonder armleuning. 

Interieurtrends

Iedereen is bekend met de snelle wisseling van trends. Niet alleen de modebranche, maar ook de interieurbranche moet eraan geloven. Kleuren, vormen, materialen en stijlen zijn ieder seizoen weer anders. Een bankstel is voor velen nogal een investering en kost een hoop geld. Gelukkig is de hoekbank handig en stijlvol en vaak terug te zien in huishoudens. Een interieurtrend van dit jaar is het samenvoegen van twee ruimtes, waardoor er een doorlopende ruimte ontstaat. Een goed voorbeeld is een open keuken dat aansluit bij de woonkamer, waardoor de kamer optisch groter lijkt en je direct zicht hebt op de rest van je gezinsleden. Vooral handig als je jonge kinderen hebt. 

Optimaliseer je ruimte

Het voordeel van een hoekbank is slim omgaan met de ruimte. Zo hoef je geen extra stoelen of poefs aan te schaffen. Hierdoor krijgt de (woon)kamer een rustige uitstraling. Een hoekbank ontleent zich perfect voor een gezellige avond met je vrienden, want je kan elkaar direct aankijken. Een gewone bank heeft die luxe niet, omdat je niet naast elkaar zit. Extra toegevoegde waarde van de hoekbank is het extra verlengstuk wat aan de bank zit. Zo kun je op vrijdag in volledige luxe ‘liggend’ televisie kijken naar The Voice of Holland. 

Extra elementen

Je kan altijd extra objecten aan je interieur toevoegen. Denk aan kussens met toffe grafische printjes, opvallende teksten of interessante kleurencombinaties. Een tof vloerkleed bij een hoekbank levert geeft extra uitstraling aan een kamer. Daarnaast maken kleine objecten een groot verschil. Kaarsen, dienbladen en spiegels zijn tijdloze factoren wat in elk huis meer sfeer creëert. Daarbij zijn spiegels vooral handig in kleine ruimtes, omdat een ruimte optisch groter lijkt dan dat hij is. Warme kleuren zijn dit jaar een trend, net zoals duurzaamheid. Multifunctionele meubels, zoals een hoekbank, zijn ideale hulpmiddelen wat een totaalplaatje is in je huis!

Kleedjes en kaarsen

Kleedjes op je bank geven een gezellige uitstraling en bieden extra comfort in de winter. Een film kijken wordt een stuk aangenamer als je het niet koud hebt. Kaarsen zijn een leuke bijkomstigheid en maken een avondje op de bank nog leuker en creëren sfeer. De winter hoeft helemaal niet kil en koud te zijn, als jij maar zorgt voor genoeg verlichting, warmte en gezelligheid. Met al deze bruikbare tips, kan de winter wel komen!