Vind jouw tuincentrum

De grote terrasschoonmaak

Nu de lente begonnen is kan het terras wel een oppoets beurt gebruiken. De natte en donkere periode in de winter zorgt voor groene aanslag op uw houten of betonnen terras. Ook het buiten meubilair en accessoires zoals bloempotten hebben veel te leiden. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om uw terras weer te laten glanzen in de warme zonnestralen.

Het terras

Voor de groene aanslag zijn er veel verschillende middeltjes te verkrijgen om de algen en mossen weg te halen. Gebruik deze middelen echter niet vlak voor een regenbui, want dan spoelt het weg. Een hogedrukreiniger is alleen aan te raden voor harde materialen, zoals beton of hardhout. Op zachthout is het gebruik van een hoge drukreiniger af te raden, omdat de vezels gaan openstaan en de aanslag nog sneller terugkeert.

Als uw terras direct aansluit op de gevel, kan opspattend water voor vieze ramen en kozijnen zorgen. Het plaatsen van grind tussen de gevel en het terras kan ervoor zorgen dat ramen en kozijnen langer schoon blijven.

De bestrating

Als uw terras bestraat is met tegels, is de kans groot de voegen vol met onkruid zitten. Dit kunt u eenvoudig weghalen met een speciaal mesje of een voegenborstel. Als u schelpenzand over de tegels strooit en vervolgens met een harde bezem over de tegels gaat, zal uw terras er weer als nieuw uitzien.

Uw tuinmeubels

U wilt natuurlijk ook dat uw tuinmeubels er weer netjes uitzien. Voor verschillende materialen zijn er verschillende oplossingen. Voor tuinmeubels volstaat een sopje van vloeibare groene zeep en voor meubels van kunststof kunt u water met soda gebruiken. Als de aanslag hardnekkig is, kunt u ook gebruikmaken van een schuursponsje. Is uw tafel schoon? Ga naar een tuincentrum bij u in de buurt en zoek een paar mooie zomerbloeiers uit naar eigen smaak. Tip! De Lobelia en Mandevilla zijn de terrasplanten van het jaar.

Accessoires

Ook de potten op uw terras kunnen een opknapbeurt gebruiken. Met een speciale bloempotten borstel verkrijgbaar bij tuincentra, ontdoet u de binnenkant van zand, slakken en insecten. De buitenkant kan ook met een sopje met vloeibare zeep schoongemaakt worden.