Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Chinese Roos: Aziatisch prachtblaadje

Laat je heerlijk dagdromen

Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij de Chinese Roos. Zij staat ook wel bekend onder de naam alias Hibiscus.  Door haar fel kleurige bloemen wil je al snel naar een tropisch oord met witte stranden en lichtblauwe zeeën. De Chinese Roos geeft je veel kleurige bloemen als je haar goed verzorgt.

Pronkende schoonheid

De Chinese Roos pronkt graag met haar mooie bloesem. Ze heeft glanzende bladeren en steelt hiermee de show. De gele, roze, oranje, rode en paarse bloemen vormen een beeldig plaatje. Als je gelukt hebt, heb je een Chinese Roos met twee kleuren. En ben je al helemaal in dromenland en zie je jezelf wel op dat witte strand liggen? Dat is een goed teken, want deze kamerplant zorgt ervoor dat je lekker ontspannen blijft. De Chinese Roos is er ook voor de tuin, op stammen of in struikvorm.

Aziatische roots

Oorspronkelijk komt de Chinese Roos uit Zuidwest-Azië en niet uit je dagdroom. Doordat ze daar in het wild als een struik groeit, heeft ze veel ruimte om te groeien. De Chinese Roos kan dan ook wel 4 meter hoog worden. Weet je trouwens dat de Chinese Roos wordt geassocieerd met uitzonderlijke schoonheid? Op Borneo is het daarom een eeuwenlange traditie dat bruiden een Hibiscusbloem in het haar dragen.

Verzorging Chinese Roos

  • De Chinese Roos staat graag op een zonnige plek en geregeld beetjes water schenken.
  • Haal de uitgebloeide bloemen regelmatig weg voor nieuwe bloemen.
  • Is het buiten lekker warm? Zet haar dan eens in de tuin.
  • In de winter doet ze graag een winterslaap. Dan staat ze graag op een lichte, koele plaats, ook wil ze minder water.
  • Snoei de Chinese Roos eventueel in de lente iets terug.
Adv. Bol.com Gardena