Vind jouw tuincentrum

Bulbs4Kids verdeelt bloembollenpakketten onder tienduizenden kinderen

Bulbs4Kids zet zich in om kinderen van basisscholen kennis te laten maken met de wonderen van de natuur. Daarom delen ze gratis 2285 bloembollenpakket uit over 5 landen zodat de kinderen zelf bollen kunnen planten. Bovendien ontvangt de mooiste bloembollentuin een prijs!

Een gezonde activiteit

Deze activiteit is niet alleen leerzaam en leuk, maar ook nog eens gezond. Werken in de tuin draagt bij aan een goede ontwikkeling. Daarnaast leren kinderen heel veel door in de natuur te zijn. Het is natuurlijk ook heel leuk om verrast te worden door de kleurrijke bloemenweelde na een aantal maanden.

Deelnemende landen

Er doen 2285 basisscholen van groep drie t/m groep 8 mee uit vijf landen: Nederland met 424 basisscholen, 840 Duitse basisscholen, Engeland met 672 scholen, Frankrijk met 265 scholen en 84 Canadese basisscholen. Elk pakket bevat 600 bloembollen, waarvan 200 tulpen, 100 krokussen, 200 narcissen en 100 blauwe druifjes. Dat houdt in dat er uiteindelijk wel een miljoen bloembollen in de grond worden gestopt! De scholen kunnen tot mei hun foto of video insturen. De winnende klas krijgt de Gouden Bloembol.

Bulbs4Kids

Bulbs4Kids is een programma dat is opgericht door iBulb, een Nederlands bedrijf dat de Nederlandse bloembollensector onder de aandacht wil brengen en kinderen meer in aanraking te laten komen met bloemen. Op de website vind je meer informatie over de actie.