Vind jouw tuincentrum

Bloemen voor Wendy van Dijk en Marco Borsato

Een op de drie Nederlanders wil vaker bloemen geven

Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Bloemenbureau Holland, blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders vaker een boeket wil weggeven. Onder de Bekende Nederlanders verdienen Wendy van Dijk en Marco Borsato als eersten een boeket.

Uit de reacties op de vraag ‘Aan welke BN-er zou je het liefst een bloemetje geven’ is een top 5 samengesteld. Wendy van Dijk staat hierin op één. Ze krijgt van Nederland een bloemetje omdat ze, volgens hen, zo’n spontane vrouw is. Maar ook uit waardering voor haar programma’s als Ushi & The Family, Obese en The Voice of Holland.

Verjaardag hét geefmoment

Een derde van de Nederlanders zou eigenlijk vaker een boeketje willen geven. In meerderheid vinden Nederlanders het nog leuker bloemen te geven dan te krijgen, zo blijkt uit het onderzoek. Bloemen worden het vaakst gegeven bij een verjaardag (72,7%), visite (54,5%) of om een diploma of andere overwinning te vieren (46,1%). Toch zou bijna een derde van de Nederlanders eigenlijk vaker een boeketje willen geven. Bloemenbureau Holland wil het geven van bloemen stimuleren en laten zien dat er nog veel meer aanleidingen voor het geven van bloemen te bedenken zijn dan bijvoorbeeld voor een verjaardag. Daarom worden er via www.mooiwatbloemendoen.nl 100 dagen lang boeketten weggegeven voor 100 verschillende redenen.

Borsato nummer twee

Na Wendy van Dijk geven Nederlanders graag aan zanger Marco Borsato bloemen. Hij had de afgelopen jaren een aantal financiële tegenslagen te verwerken maar is weer helemaal terug. Hij maakte dit jaar zijn debuut als jurylid in The Voice of Holland én daarnaast zet hij zich regelmatig in voor goede doelen als War Child. Deze sympathieke man verdient volgens het Nederlandse publiek een tweede plek. Linda de Mol bezet de derde plek. Ze is alom geliefd en won dan ook dit jaar de Zilveren Televizierring als beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid én werd beste hoofdredacteur van het jaar met LINDA.

Frans Bauer blijft zichzelf

Koningin Beatrix en Frans Bauer staan op een gedeelde vierde plaats. Voor Koningin Beatrix zou 2011 zomaar eens haar laatste jaar als Koningin kunnen zijn, blijkt uit de redenen die de ondervraagden opgaven. Frans Bauer ontvangt een bloemetje omdat hij zo gewoon is gebleven. Op de vijfde plaats staat Isa Hoes. Nederland wil haar op deze manier steunen aangezien zij een heftig jaar achter de rug heeft, nadat zij vorig jaar haar man Antonie Kamerling verloor.
Gerard Joling, Geert Wilders, André van Duin, Angela Groothuizen, Gordon, Jan Smit,
Paul de Leeuw en Emiel Roemer werden ook genoemd op de vraag: ‘Welke BN’er zou je het liefst een bloemetje willen geven? ‘ maar haalden de top 5 niet.