Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Bijkomende zaken bij het plaatsen van een tuinhuis

Werk je momenteel aan de renovatie van je tuin? Het kan het overwegen waard zijn om voor een tuinhuis te kiezen. Een tuinhuis biedt je het hele jaar door voordelen! Zo geniet je ook tijdens de herfst en het voorjaar van de tuin vanuit je tuinhuis, of kun je deze extra ruimte gebruiken om je tuinmeubelen op te slaan. Wanneer je de tuinmeubels niet naar binnen zou halen, zouden deze veel sneller slijten. De aanschaf van een tuinhuis blijkt vaak echter lastiger te zijn, dan men op voorhand denkt. Waar dien je rekening mee te houden? Heb je überhaupt voldoende ruimte om een tuinhuis te plaatsen? 

Tuinhuizen worden zowel als losse bouwpakketten, als ook als complete elementen aangeboden. Het is doorgaans voordeliger om voor een bouwpakket te kiezen en deze zelf in elkaar te zetten. Kijk bij een tuincentrum in je omgeving naar de mogelijkheden. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om je nieuwe tuinhuis online te bestellen. 

Zoek naar het juiste formaat tuinhuis 

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een tuinhuis, is het formaat hiervan. Zorg dat het tuinhuis niet te nadrukkelijk in je tuin aanwezig is. Dit kan een tuin al snel bijzonder rommelig laten ogen! Daarbij wil je voldoende ruimte hebben om ook buiten je tuinhuis te kunnen zitten. Tuinhuizen worden aangeboden als losse elementen, maar bijvoorbeeld ook met een overkapping. Een dergelijke overkapping wordt afgeraden bij een regulier rijtjeshuis. De tuin van zo’n woning is vaak niet groot genoeg om het tuinhuis goed tot z’n recht te laten komen. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een tuinhuis zonder overkapping te combineren met een kleine veranda tegen je woning aan. Een veranda wordt vaak ook standaard voorzien van een overkapping. 

Bijpassende tuinmeubelen voor je tuinhuis 

Niet alleen het formaat van het tuinhuis speelt een rol bij je keuze. Let ook op de tuinmeubelen die je zowel binnen als rondom het tuinhuis kunt gebruiken! Je wilt voorkomen dat de stijl van je bestaande tuinmeubelen botst met die van je tuinhuis. Maak je momenteel gebruik van opvallend gekleurde meubels? Kies in dat geval voor een neutraal gekleurd tuinhuis. Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om online nieuwe tuinmeubelen te bestellen bij je huisje voor in de tuin. Bij het bestellen van nieuwe tuinmeubelen is het slim om ervoor te zorgen, dat je deze ook in je tuinhuis kunt gebruiken. Ideaal, wanneer je hier in de herfst wil zitten. 

Zorg voor leuke planten rondom je tuinhuis 

Om het tuinhuis mooier op te kunnen laten gaan in de tuin als geheel, is het slim om planten rondom je tuinhuis te plaatsen. Kies bij voorkeur voor klimplanten, die de wanden van het tuinhuis enigszins bedekken. Denk bijvoorbeeld aan klimop, of een klimplant met mooie bloemen. Zo krijgt je tuinhuis direct meer kleur! Je kunt een metalen rek tegen de wand van je tuinhuis zetten, waarbij je de klimplanten omhoog laat groeien. Zo hechten de wortels van deze planten zich niet aan het hout van je tuinhuis. Het maakt dat het tuinhuis minder snel zal slijten. 

Naast de mogelijkheid om planten tegen de wanden van het tuinhuis omhoog te laten groeien, kun je potten met planten gebruiken. Deze potten zijn geschikt voor tuinhuizen met een eigen terrasje. Zo behoudt je tuin een vrolijke uitstraling met veel kleur!