Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

5 Tips om woonkamer sfeervol in te richten

De woonkamer is het kloppende hart in een huis. Het is de plek waar je ‘s avonds op de bank ploft, visite ontvangt en even tot rust kan komen. Het is dus ook belangrijk om ervoor te zorgen dat dit een sfeervolle plek is. Een plek waar je met warm gevoel terecht kan. De kleinste elementen, zoals een mooie salontafel, kunnen hier al een grote bijdrage in leveren. We delen de 5 tips die ervoor zorgen dat jij je woonkamer sfeervol inricht.

Haal buiten naar binnen

Een kamer waar veel planten en bloemen staan, zorgen al vaak voor veel sfeer in een ruimte. Bovendien kun je planten en bloemen combineren met de mooiste vazen en potten. Juist deze accessoires kunnen voor een warme sfeer in huis zorgen. Het is maar net welke stijl bij jou past.

Sfeer met sfeerverlichting

Verlichting in een kamer heeft vaak de grootste bijdrage als het aankomt op de sfeer. Denk maar eens aan al die lichtjes die buiten hangen tijdens de wintermaanden. Deze zorgen voor de mooiste plaatjes en een warm gevoel. Dit geldt dus ook in een kamer. Decoratieve lampen zorgen al snel voor net dat beetje extra sfeer. Zorg er wel voor dat er subtiel en warm licht uitkomt.

Een vloerkleed

Brr, als iets verschrikkelijk is, zijn het wel koude voeten. Door een vloerkleed in de woonkamer neer te leggen zorg je letterlijk en figuurlijk voor warmte in het huis. Een mooi kleed, zowel groot of klein, zorgt al snel voor een knus en gezellig gevoel. Het geeft een kamer net dat beetje extra. Je kan heel natural gaan door bijvoorbeeld een klassiek schapenvachtje of voor wat beetje extra door de meest unieke printjes.

Persoonlijke touch

De woonkamer is wel echt dé plek waar jij je thuis moet voelen. Hoe kan dit nou beter door een persoonlijke touch toe te voegen? Leuke en persoonlijke foto’s aan een muur of op een kastje zorgen hier al snel voor. Zo kijk jij altijd tegen de meest bijzondere herinneringen aan.

Warme kleuren

Het is vanzelfsprekend dat we niet warm worden van een woonkamer met alleen maar witte muren, donkere meubels en grijze accessoires. Ga voor warmere kleuren. Verschillende bruintinten zorgen al snel voor een warm gevoel. Dit kan op bijvoorbeeld een muur, maar ook bijvoorbeeld op een bureau of andere tafel. Bekijk hier de bureaus voor een indicatie.