Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

3 dingen om op te letten als je Led-inbouwspots voor je tuin aan gaat schaffen

Wanneer het voorjaar in aantocht is gaan we lekker aan de slag in de tuin en op het terras of balkon. Dode bladeren en afgebroken takken opruimen. Met de hogedrukspuit het terras ontdoen van groene aanslag. Tuinmeubels oliën. Kale plekken in het gazon opnieuw inzaaien en nieuwe planten en bloembollen planten. Maar vergeet je niet iets? Hoe zit het met de verlichting? Als je toch bezig bent om je tuin, terras of balkon klaar voor het voorjaar te maken is het een goed moment om nieuwe Led-spots te plaatsen. Met bijvoorbeeld inbouwspots voor in de tuin creëer je al heel snel een gezellig sfeer op je terras. En als je wat extra licht nodig hebt om te zien of het vlees op de barbecue al gaar is draai je de dimmer gewoon verder open. Met een led inbouwspot kan veel meer dan je misschien in eerste instantie denkt. Natuurlijk kun je ze in je terras laten verzinken, maar waarom niet in de schutting of de blinde muur van het schuurtje? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Hieronder geven we je 3 tips waar je op moet letten als je inbouw Led-spots voor je tuin gaat kopen. Doe er je voordeel mee!

Speciaal voor buiten

Het spreekt een beetje voor zich maar we zeggen het nog een keer voor de zekerheid. Led-spots voor binnen kun je niet buiten monteren, andersom kan wel. In ons kikkerlandje hebben we te maken met wisselende weeromstandigheden. Je wil niet dat er bij het eerste zomerse regenbuitje water in je Led-spot loopt met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om straalwaterdichte inbouwspots te kopen voor buiten. Niet te verwarren met spatwaterdicht voor de badkamer of keuken. Waterdichte Led-inbouwspots herken je aan de letters IP met daarachter cijfers die staan voor de waterdichtheid. We raden aan om te gaan voor IP68 Led-inbouwspots dan weet je zeker dat je goed zit.  

Inbouwdiepte bepalen

De inbouwdiepte staat voor het aantal millimeters dat je nodig hebt om de achterkant van de Led-spot te laten verzinken. Deze varieert over het algemeen van 15 tot en met 35 millimeter. Best belangrijk als je bijvoorbeeld inbouwspots wil plaatsen in een houten terras met daaronder een betonnen fundering. Of als je inbouwspots wil plaatsen in de gevel van je huis. Hou daar dus rekening mee als je besluit hoeveel millimeter je Led-inbouwspot maximaal kan verzinken. 

Dimmen voor sfeer

Het is verstandig om dimbare inbouwspots te nemen voor in de tuin, op het terras of het balkon. Zo kun je zelf de sfeer bepalen. Zacht licht als je met vrienden of familie tot in de laatste uurtjes buiten zit. Feller licht als je in de avonduren een boek wil lezen. De meeste dimmers zorgen ervoor dat je traploos de lichtsterkte kunt regelen. Zelfs draadloos via je smartphone, tablet of laptop!