Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Inspiratie: combineer de amaryllis

30 december 2016
Inspiratie: combineer de amaryllis

De elegante en krachtige amaryllis doet het goed in deze donkere en koude winterdagen. Wist je dat de naam amaryllis komt van het Griekse woord ‘amarussein’? Dit betekent ‘fonkelend’ of ‘stralend’. Eigenlijk is deze prachtbloem in haar eentje al een waar pronkstuk, maar mocht je een mooie combinatie willen maken, dan hebben wij een goede tip!

Combinaties met de amaryllis

Je kunt de amaryllis combineren met veel andere bloemen en stijlen. Van uitbundig tot klassiek, het kan allemaal! Een geweldige combinatie maak je samen met de Ilex. Je kunt ze zoals op de onderstaande afbeelding samen in een grote glazen pot met deksel doen als prachtig kunstwerk.

De amaryllis en Ilex samen

Een andere eenvoudige maar mooie combinatie is de amaryllis samen met eucalyptus. Zoals je ziet op onderstaande foto maken deze samen een prachtig boeket! De laatste combinatie die ietwat uitbundiger is, is de amaryllis met seringen en magnolia.

Amaryllis en Eucalyptus

Probeer het eens uit en ontdek welke combinatie het beste bij jou en jouw voorkeuren past! De bloemist kan je ook altijd helpen om een mooi boeket te maken. Geniet van deze sprankelende winter-pracht!