Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Vier de zomer met zonnebloemen!

13 augustus 2013
Vier de zomer met zonnebloemen!

Deze bijzonder vrolijke gele bloemen zijn er weer en brengen de zomer uitbundig naar binnen. De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hij beantwoordde haar liefde echter niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon, om haar zonnegod te kunnen zien. Wat een dramatische love story.

Zonnebloem als oppepper
Zonnebloemen en hun kleur werken sterk oppeppend. Niets brengt de zon meer in je leven, huis of outfit dan (het geel van) zonnebloemen.

Heliotropisme
De bloemknop van zonnebloemen op zonnige dagen overdag meedraait met de zon? Daarom heeft de bloem in Frankrijk de bijnaam ‘tournesol’. 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten. Dit fenomeen heet heliotropisme.

Op een briefje
Het laatste bankbiljet van 50 gulden een Zonnebloem werd genoemd? De bloem stond namelijk afgebeeld op het gele bankbiljet.

Alian Helianthus
De wetenschappelijke naam van de zonnebloem Helianthus is? Dat komt van helios (zon) en anthos (bloem). Logisch eigenlijk.

Kijk op www.mooiwatbloemendoen.nl voor nog meer zonnebloem inspiratie.