Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Verticaal tuinieren

29 mei 2013
Verticaal tuinieren

Waarom uzelf beperken met tuinieren tot de volle grond, potten, terras of krappe ruimte op uw balkon? Fleur uw schutting, muur of balkon op met een hangtuin.

Hangtuintje
Simpel, snel, gemakkelijk en ook voor 'niet groene vingers'. Binnen een mum van tijd heeft u het voor elkaar met een hangtuintje. Er zijn complete doe-het-zelfpakketen op de markt die bestaan uit o.a. een tas, potgrond en voldoende plantenvoeding voor een zomer vol kleur en fleur aan de muur.  

Kind kan de was doen
Het hangtuintje past helemaal in de trend verticaal tuinieren en is supereenvoudig toe te passen. Hoe? Kies uw favoriete bloeiers voor deze zomer. Denk ook eens aan zomerbloeiers als Campanula, Lobelia of Petunia. Met hun hangende bloeivorm zorgen die voor een kleur- en bloeiexplosie.

Hoe het werkt
Snij met een mesje de plantgaten open en plant uw favorieten. Afhankelijk van het formaat van uw planten, is er plaats voor vijf of zes planten. Geef tot slot het hangtuintje een plek op de kale muur of schutting via het hengsel of de ophanggaten en u kunt de hele zomer genieten. 

Voldoende voeding en verzorging
Het hangtuintje is heel gemakkelijk te verzorgen. Voor maar liefst 6 maanden dus het gehele bloeiseizoen zijn uw planten onder de pannen. Het enige wat u nog hoeft de te doen is regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Het beste moment is vroeg in de ochtend of in de avond. Overtollig giet- of regenwater verdwijnt vanzelf, dus bang zijn voor ‘verdrinken' van uw planten is niet nodig! 

Lees meer over het hangtuintje op Tuinieren.nl