Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

De tuintrends van 2013

18 februari 2013
De tuintrends van 2013

Tuinieren staat volop in de belangstelling, maar het ontbreekt ons aan tijd. Gemak staat dan ook bovenaan het wensenlijstje. Gelukkig gaan groen en gemak heel goed samen, denk aan groene bodembedekkers die het onkruid onderdrukken en kant-en-klare tomatenplantjes waar u meteen van kunt plukken.

In de trendtuinen van 2013 valt volop te genieten. Van de vlinders die boven de bloemrijke borders fladderen en de mogelijkheid om met uw handen in de grond te wroeten. Deze ontwikkelingen ziet u terug in de twee trendtuinen voor 2013.

Welke tuin past bij u?
De Let me glow garden past bij het zogenoemde blauwe tuintype. Deze tuinbezitters houden van tuinieren en hebben graag een verzorgde tuin met design en bijzondere planten.
De Be happy garden is op het lijf geschreven van het zogenoemde gele tuintype. Deze tuinbezitters zien de tuin als een buitenkamer. Zij houden niet van urenlang tuinieren, de tuin is een plek waar wordt geleefd en gespeeld.

Groen en natuurlijk
De tijd van de grotendeels betegelde tuinen loopt ten einde. Het mag allemaal weer groener en natuurlijker. De tuin is er vooral om te ontspannen en te genieten en waar kan dat nu beter dan in het groen? 

Vlinders en andere insecten dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van de tuin, ze worden gelokt met insectenhotels en bloemrijke borders. Er mag ook weer in de tuin gewroet worden. Niet dat het moet, maar het kan en dat voelt goed.  

Voor meer inspiratie ga naar Tuinen.nl