Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo kies je de juiste tuinmeubelen!

Om je tuin tot het perfecte plaatje te maken, wil je de beste tuinmeubelen hebben! Tuinmeubelen zijn er in verschillende soorten en maten, kleuren en materialen. Waar moet je beginnen als het aanbod zo groot is? Welk materiaal past nou het best bij jou? Wij helpen je op weg en vertellen je alles over de soorten materialen en de voordelen van iedere soort!

Kunststof tuinmeubelen

Ben je fan van onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen dan kun je gaan voor de tuinmeubelen van het merk wicker. Dit vlechtwerk is goed bestand tegen weersinvloeden en heeft daarom een lange levensduur. Je kan jouw wicker tuinset in de winter gewoon buiten laten staan. Staat de zomer weer voor de deur? Dan haal je er een doekje overheen en klaar ben je! Dit is dan meteen het enige onderhoud van de wicker tuinset. Kunststof tuinmeubelen zijn altijd populair geweest en wij begrijpen wel waarom. Ze zijn licht van gewicht en stapelbaar, waardoor je ze gemakkelijk kunt opbergen en verplaatsen. Qua onderhoud is het aan te raden de tuinmeubelen regelmatig wassen met een lauwwarm sopje en groene zeep.

Teakhout tuinmeubelen

Teak geeft een gezellige sfeer met zijn robuuste en natuurlijke uitstraling. Het materiaal is qua kleur gemakkelijk te combineren en past daardoor bijna in iedere tuin. Het is eenvoudig te onderhouden en duurzaam door de hoge hoeveelheid oliën en rubber bestanddelen. Om de kwaliteit te waarborgen dient het materiaal wel behandeld te worden met speciale olie om de levendige originele kleur te behouden. Houd er rekening mee dat teakhout tuinmeubelen een stuk zwaarder zijn dan kunststof.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium heeft een stijlvolle uitstraling, is licht in gewicht en is prettig in onderhoud. Wij snappen wel dat je hiervoor kiest als je er zo min mogelijk omkijken naar wil hebben! De meeste tuinstoelen van dit materiaal zijn in te klappen waardoor je ze gemakkelijk opbergt en ze er net zo snel weer bij pakt. Daarnaast roest aluminium niet en dat is een heel groot voordeel in ons natte kikkerlandje. Waait het hard? Zorg dan dat er kussens op de tuinmeubelen liggen, zodat deze niet om kunnen waaien.

Bekijk het aanbod tuinmeubelen bij Fonteyn en vind een mooie tuinset die bij jou past!

Adv. Bol.com Gardena