Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Snoeien in maart deel 2!

10 april 2019
Snoeien in maart

We zijn nog lang niet klaar met snoeien, na het onder handen nemen van de voortuin, is de achtertuin natuurlijk aan de beurt.

Blijven snoeien

Je hoeft niet bang zijn om te veel weg te snoeien (tenzij je daarmee de hele struik weghaalt), al die hagen en struiken lopen gewoon weer uit. Hoe dat precies in zijn werk gaat, laat Jurgen zien in de video van deze week. Zo kun je bijvoorbeeld de olijfboom, de vlinderstruik en de pluimhortensia snoeien. Zo lang de gesnoeide takken nog groen zijn, weet je dat de plant weer uit zal lopen. Alle dode bloemen en takken kun je weghalen. Weten hoe ver je terug mag snoeien? Jurgen vertelt je welke plant je weg kunt snoeien, en hoe ver. Succes!

Snoei op tijd

Nog niet gesnoeid? Begin dan nu, sommige planten lopen al uit door het aangename weer: genoeg zon, genoeg water. Als je te lang wacht, kun je niet goed meer bij de oude takken, en is er kans dat je de nieuwe takken weg knipt. Na de snoei is het tijd voor een welverdiend vers bakje koffie.