Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo betrek je de woonkamer en tuin bij elkaar

Heb je zoveel tijd en moeite in je tuin gestoken en eigenlijk kun je er maar een paar maanden per jaar van genieten. Zonde toch? Wat zou het fijn zijn als je je tuin wat meer bij je woonkamer zou kunnen betrekken, als je er het hele jaar door van zou kunnen genieten. Onderstaande tips helpen je daarbij!

Een mooie glazen schuifpui van kunststof

Een mooie schuifpui van kunststof is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens de meest doeltreffende manier om je woonkamer en tuin bij elkaar te betrekken. Want door de grote glazen pui heb je vanuit binnen een perfect zicht op de tuin en als het ook maar een beetje lekker weer is, kun je de schuifpui direct openzetten. Het extra dag- en zonlicht dat door de glazen schuifpui naar binnen schijnt, laat de ruimte binnen bovendien groter lijken.

En als de schuifpui dan ook nog eens kunststof kozijnen heeft, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Kunststof isoleert namelijk een stuk beter dan hout. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het kunststof is bovendien onderhoudsarm en gaat jarenlang mee. Een investering dus waar je veel profijt van zult hebben!

De vloer door laten lopen

Wanneer de vloer van je woonkamer en je tuin één geheel zijn, loopt binnen letterlijk over in buiten, want er is geen grens meer tussen de verschillende vloeren. Door die extra vierkante meters van hetzelfde materiaal, in dezelfde kleur of stijl lijkt je huis ook meteen een paar vierkante meter groter. Je kunt ervoor kiezen om zowel binnen als buiten dezelfde tegelvloer te leggen of binnen en buiten een houten vloer en vlonder te leggen die nagenoeg hetzelfde lijken.

Buiten dezelfde stijl als binnen

Vind je een vloer of schuifpui nogal rigoureus? Met kleine en grote accessoires kun je ook al heel wat bereiken. Denk aan kussens voor de bank en de tuinmeubelen in dezelfde kleur, dezelfde tint kaarsen en kleden die qua stijl op elkaar lijken. Ook wat betreft materialen kun je het op elkaar afstemmen. Heb je binnen houten meubelen, kies dan buiten ook houten meubelen of een houten schutting van (nagenoeg) hetzelfde hout. Eenheid zorgt voor rust en harmonie.

Laat je begroeiing doorlopen

Die weelderig begroeide tuin van buiten hoeft niet bij de achterdeur te stoppen. Sommige planten en bloemen kunnen zowel binnen als buiten goed vertoeven. En het hoeven ook niet helemaal dezelfde bloemen en planten te zijn om het een geheel te laten lijken. Als het blad en de kleur maar op elkaar lijken, kom je al een heel eind. Op deze manier lijkt je tuin ook nog eens groter!

We hopen dat het je met bovenstaande tips wat meer lukt om je woonkamer bij je tuin te betrekken en dat je nog meer geniet van binnen én buiten!

Adv. Bol.com Gardena