Vind jouw tuincentrum

Zo bescherm je bloemen tegen de warmte

Het is een warme augustus maand en dat merken we op vele verschillende manieren. Zonnebrand, zonnebril en voldoende water helpen ons van hittegolf tot aan de zomerse dagen die we tot nu toe gehad hebben, maar hoe kun je er nu voor zorgen dat de bloemen deze hitte ook overleven? Wij hebben een aantal tips! 

Kies een koele standplaats voor het boeket

De eerste belangrjike tips is het kiezen van een verstandige standplaats. Dat betekent in dit geval een plek buiten de volle zon, omdat de bloemblaadjes in de volle zon kunnen verbranden. Heb je een tuin of een balkon? Zet de bloemen dan 's nachts even in de frisse buitenlucht, dat is soms nog aangenamer dan binnen! 

Bloemen beschermen tegen de warmte

 

Geef voldoende water

Zelf drinken we ook meer tijdens de warme dagen, hetzelfde geldt voor bloemen. Vergeet de bloemen dus niet, wanneer je voor jezelf nog een extra glas water inschenkt. Het beste zou zelfs zijn om het water dagelijks te verversen! 

Kies jouw bloemen zorgvuldig uit

Niet alle bloemen kunnen even goed tegen de hitte. Als je al weet dat er warme dagen aan komen is het dus verstandig om te kiezen voor bloemen die de warmte goed kunnen verdragen, zoals: 

  • Delphinium
  • Gladiolen
  • Alstroemeria
  • Gerbera

Haal zwakkere bloemen meteen weg

Zijn er bloemen die het niet hebben gered? Haal deze er dan zo snel mogelijk uit, zodat dit geen gevolgen heeft op de andere bloemen en niet het gehele boeket gaat hangen.