Vind jouw tuincentrum

Yoga in de tuin met déze planten

Beoefen je wel eens yoga? Hoe fijn zou  het zijn om dit buiten te doen? Er zijn diverse planten die het ontspannende effect van yoga versterken met hun ritselende geluiden, geur, rondfladderende vlinders, of kalmerende eigenschap. Tijd om zen te worden!

Top 10 yogaplanten

Bamboe: Het mooie groen en het zachte geluid van blaadjes in de wind zorgen voor rust en evenwicht in de tuin. Zet ze bij elkaar bijvoorbeeld als haag, of als accent tussen de bloeiers.

Lavendel: Ruik je lavendel, dan ruik je ontspanning. Zeer geschikt als mini-haag, maar ook mooi in een pot. Adem in, adem uit en ruik de ultieme yoga geur!

Siergrassen: Ook siergrassen kunnen een rustgevend effect hebben. Het zachte, ritselende geluid en het hoge aaigehalte dragen hier aan bij. Ze staan mooi in potten, maar ook in de volle grond.

Bamboe in de yoga tuin

Ridderspoor: Stilstaan bij de natuur in het hier en nu doe je het beste met de schoonheid van deze pastelkleurige bloemen.

Waterlelie: de showstelers in een kabbelende vijver. Heb je geen vijver in de tuin? Zet ze dan in een schaal of bak naast je yogamatje.

 

 [page-break] 

 

Zonnehoed: Niet de zonnegroet, maar de zonnehoed J Gegarandeerd een tuin vol vlinders en een extra ontspannen sfeer!

Tijm: De fijne geur van tijm zorgt voor een positief gevoel. Leg je matje hier extra dichtbij in de buurt en ruik de heerlijke geur.

Verbena: Een andere vlindermagneet is de verbena. Het kleurige accent in potten helpt je om met een zachte blik te kijken.

Vlinderstruik in de yoga tuin

Clematis: breng de tuin in balans met een muur of schutting vol bloemen van de clematis. Zo oogt het een stuk natuurlijker!

Vlinderstruik: Een zoete geur en mooie bloemen… meer heb je niet nodig!

Geniet van jouw yoga-proof tuin!