Vind jouw tuincentrum

Woonplant van de maand september: Aglaonema

Ontspannen en productief met artistieke Aglaonema 

Geheimzinnig, exclusief en artistiek. De Aglaonema, Woonplant van de maand september, is een mysterieuze kunstenaar die niet graag met zijn sierlijk geschilderde bladeren te koop loopt. Deze plant vindt het geen probleem om in de schaduw te staan. Maar zelfs daar laat hij zijn eigenaar optimaal van zijn pracht én zijn bijzondere karaktereigenschappen genieten.

Hoewel de Aglaonema de indruk wekt niet zo van aandacht te houden, doet zijn verscheidenheid anders vermoeden. Waarom zoveel moeite doen om er mooi uit te zien, als je niet wilt opvallen? Al is het subtiel, toch blinken zijn bladeren uit in creativiteit. Grijsgroene vlekken op stug blad, zacht rond blad met zilvergrijze tinten, soepel rood met een fijn groen randje en klein geelgroen blad met witte sierlijke lijnen. Je noemt het, de Aglaonema heeft het.

Prominent in woonkamer

Eigenlijk hoort de Aglaonema thuis in de vochtige en schemerige regenwouden in landen als Thailand, Indonesië en Maleisië. Daar staat hij onder het dichte bladerdek van imposante bomen en planten, waardoor de zon hem amper kan aanraken. Toch is hij in staat om zijn bladeren van de meest subtiele en fijnzinnige tekeningen te voorzien. Hierdoor verdient hij meer dan een krap plekje tussen zijn grote broers en zussen. Prominent in de woonkamer komt de Aglaonema perfect tot zijn recht. 

Ontspannen en productief

Niet alleen zijn kunstenaarschap maakt deze plant een goede huisgenoot. Met zijn luchtzuiverende én stimulerende werking maakt hij jouw huis een aangename plek om gezamenlijk te leven. Hij haalt zonder moeite ongezonde stoffen uit de lucht en stimuleert je tegelijk. Stress, slecht geslapen, gespannen? De Aglaonema helpt je te ontspannen en maakt je weer productief, zo toont onderzoek van TNO aan.

Artistiek gevoel

De Aglaonema houdt ook gemakkelijk zijn eigen productiviteit op peil. Deze supersterke plant vindt het prima om met weinig licht door het leven te gaan, zolang hij maar regelmatig water krijgt en de lucht om hem heen niet te droog is. Zo komt zijn artistieke gevoel het beste tot uiting en kunnen jullie samen jarenlang de subtiele veranderingen in zijn prachtige tekeningen bewonderen.

Woonplant van de maand

De Aglaonema staat deze maand centraal als Woonplant van september. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is maar wel potentie heeft om het goed te doen in de Nederlandse woonkamer. 

Over Bloemenbureau Holland

Bloemenbureau Holland is het marketingbureau voor de Nederlandse sierteeltbranche, opgericht voor en door de sierteeltsector. Via promotie laten we de consument zien en ervaren dat bloemen en planten bijzonder zijn en ons leven en dat van anderen verrijken. Daardoor helpt Bloemenbureau Holland de vraag naar bloemen en planten uit Nederland te vergroten, in binnen- en buitenland.