Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Weerstations

Nooit meer in een regenbui belanden nadat je bent vergeten je regenbroek aan te doen? Of wil je weten of de wind gunstig staat voor een fietstocht? Met slimme weerstations weet je niet alleen of het die dag gaat regenen, maar ook wat de windkracht is. Bovendien kun je weerstations ook voor de luchtkwaliteit binnenshuis gebruiken! Zo weet je precies wanneer het weer tijd is om wat meer luchtzuiverende planten in huis te halen.

Trotseer het weer met een weerstation

Natuurlijk kun je de temperatuur op je buitenthermometer checken, maar met een weerstation kun je veel meer te weten komen. Veel digitale weerstations geven natuurlijk de temperatuur aan, maar de meeste zijn nog veel uitgebreider dan dat. Zo wordt er onder andere het volgende weergegeven:

  • de tijd,
  • de luchtvochtigheid,
  • de luchtdruk,
  • de concentratie CO2.

Met sommige weerstations kun je deze informatie naar je smartphone sturen waar je je weerstation via de app kunt raadplegen.

Je weerstation met app regelen

Een weerstation die met een app werkt is het Netatmo weerstation en bestaat uit een onderdeel voor buiten en voor binnen. De sensoren in het apparaat meten én analyseren het weer en de luchtkwaliteit in huis. Verbind je weerstation met WiFi en zie direct het weer voor de komende dagen. Zo weet je precies of het in jouw achtertuin barbecueweer zal worden of dat de sneeuwschuiver uit het tuinhuisje gehaald moet worden.

Inzicht in de luchtkwaliteit in huis

Door de weerstations te koppelen aan je smartphone kun je nog veel meer regelen. Met zowel de Netatmo als de EVE Degree kun je inzicht krijgen in het klimaat buiten en, met een extra binnenmodule, ook het klimaat in huis. De data die de apparaten meten worden opgeslagen en overzichtelijk weergegeven in grafieken en statistieken, zodat je precies kunt zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in huis. Geeft de app aan dat het te droog is in huis doordat de verwarming vaak aan staat? Dan kan het goed zijn een luchtbevochtiger aan te schaffen.

Regenmeters voor groene vingers

Het is uiteraard zonde om de tuin te bewateren als er een regenbui op komst is. Met een regenmeter weet je precies wanneer en, belangrijker, hoeveel regen er zal vallen. Hier kun je je bewateringssysteem op aanpassen. Door je regenmeter op je smartphone aan te sluiten kun je je slimme regenmeter ook analyses laten doen en een overzicht bekijken in de vorm van grafieken. Gebruik je een Netatmo weerstation? Daar kun je zowel een regenmeter als een windmeter aan toevoegen.

Windmeters voor de sportieveling

Ook slimme windmeters kunnen je van handige informatie voorzien over de windsnelheid en de windrichting. Ideaal voor surfers en stuntvliegers, maar natuurlijk ook om te weten of de planten in de tuin wat extra bescherming kunnen gebruiken door bijvoorbeeld extra stokken te plaatsen. Zo blijven ze ook bij windstoten recht staan. Als het echt hard gaat waaien kun je je voorbereiden door lichte voorwerpen naar binnen te halen.

Weerstations kopen

Via 50five.nl kun je onder andere de slimme weermeters van Netatmo en de Eve Degree kopen. Het was nooit makkelijker om een weerspecialist te worden!