Vind jouw tuincentrum

Tuintrend 1 van 3: Stralend – Vrolijk en vrij

De tuintrends voor 2011 zijn groener dan ooit. Dat maakt de tuin een heerlijke plek om te zijn; alsof je midden in de natuur woont. Voor de drie trendtuinen – Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk – zijn verschillende planten geselecteerd. Ter inspiratie!

Trend 1: Stralend – Vrolijk en vrij

De trendtuin ‘Stralend’ is een gezellige ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. Flexibele oplossingen, zoals verrijdbare en uitklapbare elementen, zorgen ervoor dat de tuin op verschillende manieren gebruikt kan worden. Spontaan bezoek is dan ook altijd welkom!


Persoonlijke, zelfgemaakte accessoires, zoals letters en hartjes, versterken het vrije, blije gevoel dat de tuin uitstraalt. Het is echt een tuin voor positieve mensen die het leven omarmen. Het kleurgebruik – veel wit en geel – is ook een en al optimisme; alsof de zon altijd schijnt. Het geheel oogt fris door de toevoeging van roze en oranje kleuraccenten.

 

 
De ultieme plant voor deze tuin is de margriet (Leucanthemum maximum), maar ook andere geel bloeiende planten dragen bij aan een zonnige sfeer. Denk aan de citroengele Trollius en Helianthus microcephalus. Enkele roze en oranje bloeiende planten zorgen voor een fris accent.

Vrijheid en creativiteit zijn belangrijk in deze tuin. Dat zie je terug in de borders. Daarin groeien bloeiende planten, geurende kruiden en sierlijke groente vrolijk door elkaar heen. En wie zegt dat er rozen langs de rozenboog moeten groeien? Een klimplant om van te snoepen, zoals een braam of druif (bijvoorbeeld Vitis ‘Chasselas Rosé’), is veel leuker!