Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tot wanneer kan je grasmaaien in het najaar?

In het najaar komt vaak de vraag of we nog mogen maaien. Want wanneer stop je met maaien in het najaar? Dit zijn hele belangrijke vragen en daarom delen we daar vandaag een video over! Jurgen legt je precies uit hoe het zit met maaien in het najaar. 

Om het makkelijk te maken is de stelregel; tot 1 november mag je maaien. Maar, zoals Jurgen al terecht zegt, kan de novembermaand nog erg mooi zijn! Als het boven de 7 graden blijft en het gras groeit gewoon door, dan kun je zo door blijven maaien tot eind november. 

'Als er gemaaid moet worden, moet er gemaaid worden!' Let wel op: de ideale lengte ligt wel wat hoger, namelijk rond de 8 centimeter. 

Zoals je aan het einde ziet zet ook Jurgen nog wel eens zijn vraagtekens in het najaar. Toch heb je nu een handige richtlijn om te weten of het nog verstandig is om te maaien. Geheel afhankelijk van de temperatuur, kan het dus zo zijn dat je in december nog steeds aan het maaien bent! Misschien niet meer wekelijks, maar toch wel met regelmaat. We gaan het zien deze winter!

Adv. Bol.com Gardena