Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Restyle je interieur

Soms kan het heel verlichtend werken om je interieur eens een goede opknapbeurt te geven. Dit kan bijvoorbeeld door het behang in de slaapkamer te vervangen, of een prachtige kamerpalm in huis te halen. Lees onze tips voor een snelle en effectieve make-over!

 1. Kies een stijl die bij je past
  Je woning zegt veel over wie je bent, en het is vooral belangrijk dat je je er thuis voelt. Als je een grote interieurverandering wilt doorvoeren, zorg er dan voor dat het bij je past en ga voor de juiste woonaccessoires. Een strak industrieel design kan heel mooi zijn, maar misschien past een landelijke stijl beter bij je.
   
 2. Maak het knus
  Drie materialen die je in huis kunt halen om het knusser en warmer te laten ogen, zijn kurk, rotan en bamboe. Welke stijl je huis ook heeft, deze natuurlijke materialen passen eigenlijk altijd. Als eenvoudige kaarshouders op tafel, of als lampenkap. Combineer de materialen met een kleur naar eigen smaak, bijvoorbeeld donkergroen of okergeel en laat deze kleur terugkomen in de kussens en vazen. 
   
 3. Maak het natuurlijk
  We zijn ons steeds bewuster van de planeet en doen er veel aan om energiezuinig en natuurlijk te leven. Hierom zijn natuurlijke materialen als kurk en hout ook heel geschikt. Voor je eigen gezondheid zijn planten onmisbaar, en met planten kun je ontzettend veel. Een kruidentuintje in de keuken, een hangplant in de badkamer en vooruit, ook een klimplant in de woonkamer. Je kunt nooit te veel planten hebben. Een bos bloemen kan ook wonderen doen voor de uitstraling van je huis. Neem een bloemenabonnement, dan ben je elke week verzekerd van een verse bos bloemen, en hoef je niet meer te wachten tot ze je cadeau gedaan worden.
   
 4. Denk aan je huisdier
  De krabpalen van Kitty en de voerbakken van Bello hoeven allang niet meer een doorn in het oog van je interieur te zijn. Zo kun je alles voor je huisdier laten aansluiten bij een modern interieur, tot kattenbakken die zelfs niet te herkennen zijn als zodanig. Voor een landelijk interieur kun je met een rieten hondenmand een vintage hoekje voor je dierenvriend maken. Combineer de rieten uitstraling met rieten manden voor je planten en een heerlijke hangstoel van rotan.
   
 5. Houd het praktisch
  Een rommelig huis is een rommelig hoofd. Zorg er dus voor dat je genoeg opbergruimte hebt, maar dat je wel de belangrijke spullen snel kunt pakken. Bovendien zijn lege boekenkasten alweer helemaal passé, dus die kun je gerust weer vol zetten met je favoriete romans.


Leuk klusje: sorteer ze direct op kleur. Dan heb je in de opbergkast weer ruimte voor andere dingen.

 
Adv. Bol.com Gardena